Een nieuwe kijk op oogcrèmes: voor elk probleem een oplossing
© Pexels

Een nieuwe kijk op oogcrèmes: voor elk probleem een oplossing

Leestijd: 1 min

Omdat je huid rond je ogen amper talgklieren bevat is ze heel fragiel. Beautymerken gooien weer heel wat nieuws in de strijd in hun oogcrèmes. Wallen, kringen, rimpels en vermoeidheid worden aangepakt, maar ook andere factoren zoals blauw licht. Hier een overzicht van de nieuwste producten.

Tegen blauw licht

Elk product van deze lijn heeft een ander doel: kringen, wallen, rimpels of vermoeidheid aanpakken. Wat de oogcrèmes wel gemeen hebben, is dat ze allemaal een extract van Peruviaanse cacaobonen bevatten dat de schade van het blauwe licht van computerschermen beperkt. Diopticerne van Lierac, € 20, bij de apotheek.

oogcrèmes

/

Tegen wallen

Voor een onmiddellijk maar tijdelijk resultaat op rimpels en wallen smeer je deze oogcrèmes op basis van klei en peptiden. Voor een effect op lange termijn slik je daarbij twee capsules per dag, met polyfenolen, extracten van bosbes en vitamine C. Oenobiol Poches et Cernes, € 29,99 en Oenobiol oogcontour, € 24,95.

oogcrèmes

/

Antirimpel

Een product op basis van Aziatische waternavel, een ingrediënt dat vaak in de Chinese en ayurvedische geneeskunde wordt gebruikt om haar genezende werking. Je rimpels verminderen dankzij retinol, je wallen worden aangepakt en gedraineerd met cafeïne. Soin Yeux Revitalift CicaCrème van l’Oréal Paris. € 17 .

oogcrèmes

/

Tegen vermoeidheid.

Een ontzwellende formule met ruscogenine, een extract van muisdoorn dat je een stralende oogopslag bezorgt. Dit product corrigeert rimpels door je cellen nieuwe leven in te blazen, het ontgift je huid met antioxidanten en strijkt ze glad met drie soorten hyaluronzuur. Supra Radiance Sérum Eclat Regard van Lierac, € 39,90 in de apotheek.

oogcrèmes

/

Gecombineerd

Deze crèmes gebruik je zowel rond je ogen als rond je mond. De eerste is een luxueuze crème die je met de vingers opdept: ’s ochtends in een dunne laag, ’s avonds rijkelijk. Dit in combinatie met hyaluronzuur om te hydrateren, Aziatische waternavel om te ontzwellen en cafeïne om te ontgiften. De tweede verzorging heeft een basis van bruine algen boordevol verstevigende antioxidanten, korenbloemwater om te kalmeren en hyaluronzuur om te hydrateren. Crème Contour Yeux & Levres Orchidée Imperiale van Guerlain, € 180. Crème Ultime Anti-Age Yeux et Lèvres Caresse Regard Sublime van Qiriness, € 60,50.

oogcrèmes

/

Comfortabel

Een mix van voedende, biologische oliën en sneeuwlotusextract dat de blik doet opleven. Crème Yeux Eclat Nourrissante Re-Nutriv van Estée Lauder, € 129,32.

oogcrèmes

/

Verkoelend

Deze textuur, doordrongen van hyaluronzuur, hydrateert en vermindert de sporen van een te korte nacht. Door haar luchtige textuur kan je je meteen na het aanbrengen opmaken. Soin Réveil Contour des Yeux Hydro Boost van Neutrogena, € 9,90.

oogcrèmes

Lees hier de vijf trucs van de schoonheidsspecialiste voor een mooie huid

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Oogcrème, Oogcrèmes, Oogverzorging, Skincare.