Gaston Gent opent deuren Wintergaston vanaf 15 december
© Ingrid Hofstra

Gaston Gent opent deuren Wintergaston vanaf 15 december

Leestijd: 1 min

Al enkele zomers lang kunnen bezoekers van de stad Gent terecht op het zonnige dakterras van het pop-uprestaurant Gaston. Maar ook in de winter kan je genieten van een lekker hapje eten met uitzicht op de skyline van het historische centrum van Gent. Vanaf 15 december gaan de deuren weer opnieuw open voor een nieuwe editie van Wintergaston.

Rooftopbar- en restaurant Gaston is een verborgen parel in het Gentse. Het restaurant bevindt zich eerder in een industriezone van de stad, maar laat je daardoor niet afschrikken. Binnenin ontdek je namelijk een prachtig interieur met een uniek uitzicht op het historische hart van Gent.

Gaston is een bijzonder pop-upconcept dat twee keer per jaar zijn deuren opent voor het grote publiek. De rest van het jaar kan je de unieke locatie afhuren voor eender welk evenement. Elke zomer kan je in Gaston terecht voor heerlijke cocktails en een verfrissende lunch, ver weg van de drukte van de stad. Maar ook rond de feestperiode kan je de gezellige warmte van het restaurant opzoeken tijdens het pop-upconcept Wintergaston. Dit jaar opent de pop-up zijn deuren van 15 december tot en met 7 januari.

Tijdens Wintergaston kan je ver weg van de kerstdrukte genieten van een hartverwarmend aperitief en een gastronomische maaltijd. Gastron brengt winterse klassiekers en cocktails, maar dan met een eigenzinnige twist. Wat dat dit jaar zoal impliceert? Carpaccio van hinde, fazant fine champagne, ragout van everzwijn, kippenlevertjes met roerei en zwarte truffel, vegetarische moussaka en crêpe Suzette met mandarijntjes en vers vanille-ijs, bijvoorbeeld.

Om de sfeer nog gezelliger te maken, pakt Gaston uit met de grootste kerstboom van Gent. Het team neemt ook deel aan de Warmste Week van Studio Brussel met enkele verrassende acties voor het goede doel.

Wintergaston, van 15 december tot en met 7 januari 2017, dinsdag tot zaterdag van 18 tot 22 uur,  zondag van 12 tot 16 uur, gesloten op kerstavond, Kerstmis en oudejaarsavond, www.gaston-gent.be.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Gaston Gent, Gent, Pop-up bar, Pop-up restaurant, Wintergaston.