Filmdate met the Beatles
©

Filmdate met the Beatles

Leestijd: 1 min

Fab 4-fans, stip nu al 15 september aan in jullie agenda: dan kan je bij Kinepolis terecht voor de livestreaming van de wereldpremière van The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years. Yeah, yeah, yeah!

Ron Howard regisseerde de documentaire The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years die inzoomt op de ononderbroken tourneejaren van John, Paul, George en Ringo. Op het overrompelende succes van de groep, de duizenden hysterisch schreeuwende fans – Ringo Starr moest vaak afgaan op de heupbewegingen van zijn collega’s om te weten waar in het nummer ze zaten omdat hij niets hoorde – en de muziek die de vier jongens uit Liverpool wereldberoemd – en “groter dan Jezus” – maakten. De documentaire toont onuitgegeven archiefbeelden en live materiaal van ondermeer optredens in The Cavern Club in Liverpool tijdens de beginjaren, het laatste concert in Candlestick Park in San Francisco en het optreden in het Shea Stadium in 1965 voor meer dan 55,000 fans.  Meer dan 30 minuten exclusief concertmateriaal werden met behulp van veertien 35mm-camera’s gefilmd, volledig gerestaureerd in 4K en door Giles Martin en Sam Okell in de Abbey Road-studio geremasterd.

Kinepolis toont de documentaire (eenmalig) op donderdag 15 september om 19 uur in zijn cinema’s in Vlaanderen (Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven en Oostende), Brussel en Wallonië (Eigenbrakel en Luik) én start de vertoning met de livestreaming van de wereldpremière waar Paul McCartney en Ringo Starr aanwezig zullen zijn. Vanaf 17 september kan je de documentaire streamen via Hulu.

Een ticket kost € 13,50 en kan je boeken via de website van Kinepolis. 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Documentaire, Eight Days a Week - The Touring Years, Kinepolis, Ron Howard, The Beatles.