Film Fest Gent: 4 niet te missen films
© Muidhond

Film Fest Gent: 4 niet te missen films

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 2 min

De 46e editie van Film Fest Gent is gisteren van start gegaan. Dit jaar ligt de focus op kwaliteitsvolle Spaanse film, is er een grotere aandacht voor kortfilms en is radicalisering een thema dat in the picture gezet wordt. We kunnen een spannende en vooral avontuurlijke programma vaststellen voor het Film Fest Gent, dat nog loopt tot 18 oktober.

/

Muidhond

Het verhaal van Jonathan, een introverte, zachtmoedige jongen van 25 jaar die uit de gevangenis terugkeert naar zijn vertrouwde thuisomgeving waar hij samenleeft met zijn moeder en zijn hond Mick. Waarom hij werd opgesloten in het gevangenhuis weet niemand. Jonathan is ervan overtuigd dat hij zijn leven terug op rails kan krijgen en heeft hierdoor zijn verleden verdrongen. In het huis naast hen komt een moeder met haar dochtertje wonen die op de vlucht zijn voor haar vader. Wanneer Jonathan en het meisje elkaar ontmoeten na een uitstap aan de duinmeren, wil het meisje de vangst bewonderen waaronder een gekwetste muidhond (een vis uit de karperfamilie). Omdat het meisje niemand heeft in haar omgeving zoekt ze toenadering bij Jonathan, maar Jonathan wil haar op afstand houden. Ondanks hij probeert afstand te houden met het meisje ontstaat er een intense vriendschap tussen beide. Waarom zou hij afstand willen houden van het meisje? Heeft dit iets met zijn verleden te maken waardoor hij in het gevangenis terecht kwam? Jonathan worstelt met afwijkende seksuele driften …

Kinepolis

 • woensdag, 9 oktober: 19.45 – 21.25 (uitverkocht)
 • maandag, 14 oktober: 14.30 – 16.10
 • woensdag, 16 oktober: 22.15 – 23.55

/

Sorry we missed you

De Britse Ken Loach verscheen in 2016 met een versoberde Gouden Palmwinnaar ‘I, Daniel Blake‘, dat tevens de openingsfilm van Film Fest Gent werd in 2016. In het nieuwe ‘Sorry We Missed You‘ toont hij aan de hand van een doorsnee gezin hoe een gigantische werkdruk mensen financieel vastlopen. De vader, Ricky, gaat aan de slag als koerier van pakjes. Maar door gigantisch veel uren dreigt hij te bezwijken onder de druk en krijgt hij het ook thuis bij zijn vrouw en twee puberende kinderen hard te verduren. Abby, de moeder, kampt met een burn-out die als bejaardenverzorgster  te weinig tijd krijgt om haar patiënten met genoeg liefde te verzorgen. Een film die ons doet inzien hoe de maatschappij soms faillisementen in onze samenleving in de hand werkt.

Kinepolis

 • donderdag, 17 oktober: 20.15 – 21.55
 • vrijdag, 18 oktober: 14.30 – 16.10

/

Let there be light

Het is verdomd moeilijk om je kinderen op te voeden in een samenleving waarin haat de overhand neemt. In deze familiedrama probeert een hardwerkende vader zijn oudste zoon uit de greep te houden van extreemrechtse groepen. Een thema dat de dag van vandaag meer dan actueel is.

Studio Skoop

 • donderdag, 10 oktober: 17.30 – 19.03
 • vrijdag, 11 oktober: 19.30 – 21.03
 • dinsdag, 15 oktober: 22.30 – 00.03

/

Present.Perfect.

Present.Perfect.‘ is een documentaire dat opgebouwd is uit livestreams die regisseur Zhu Shengze online gevonden heeft. Het persoonlijke leven kan je volgen in deze livestreams waaronder een transseksueel die vertelt hoe ze door haar streams haar isolement heeft kunnen doorbreken. Op deze manier bouwen ze een band op met hun volgers, hebben ze gehoor voor vragen en voeren ze soms opdrachten in ruil voor een financiële  bijdrage. Vernieuwend én vooral ontroerend!

Studio Skoop & KASKCINEMA

 • dinsdag, 15 oktober: 14.30 – 16.34
 • donderdag, 17 oktober: 14.30 – 16.34
 • vrijdag, 18 oktober: 20.00 – 22.04

/

Tickets

 • 8-18 oktober
 • Tickets vind je hier terug
 • Locaties: Kinepolis Gent, Sphinx Cinema, Studio Skoop, KASKCINEMA, Vooruit, De Krook en Capitole Gent.

Veel kijkplezier!

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook –  Once upon A Time In Hollywood: voor even de populairste film ter wereld

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Documentaires, Film Fest Gent, Films, Let there be light, Muidhond, Present.Perfect, Sorry we missed you.