Een job in consultancy: iets voor jou?
©

Een job in consultancy: iets voor jou?

Leestijd: 2 min

Bij het horen van de term ‘Big 4’ denk je niet direct aan vrouwen. En toch maken ze er meer en meer opmars. Met goede carrièremogelijkheden, flexibele werkuren en interessante, telkens wisselende klanten om voor te werken, heeft EY dan ook heel wat troeven in huis om vrouwen te bekoren.

“De wereld van de Big 4 en de consultancy is er traditioneel eentje waarin vooral veel mannen werken. Maar de tijden veranderen en EY was een van de eerste bedrijven om mee te zijn met de trend.” Philippe Desombere weet, als Market Segment Leader EY Financial Services Belgium, waarover hij het heeft: als de Big 4 marktleider willen blijven, moeten ze het vrouwelijk potentieel omarmen.

En dat doen ze bij EY Financial Services Organization (FSO), het consultancybedrijf dat advies op maat levert aan klanten uit de bankwereld en het verzekeringswezen, alvast enthousiast. “De financiële wereld is voortdurend onderhevig aan innovatie en nieuwe technologieën. Vrouwen bekleden steeds vaker voorname posities in raden van bestuur en directiecomités van grote instellingen. Ook bij EY zijn er tal van mogelijkheden voor gemotiveerde vrouwen die graag carrière willen maken in de consultancy”, aldus Partner Risk Sylvie Goethals.

Sylvie Goethals, Partner Risk

“Alles verandert steeds sneller. Technologie, digitalisering, regelgeving; dat maakt werken bij EY nooit saai en je schoolt jezelf continu bij”, vertelt Katrien De Cauwer. Initieel begon ze bij EY omdat het haar wel een uitdaging leek om haar eigen team uit te bouwen. Negen jaar later staat er Partner Insurance and Actuarial Services op haar visitekaartje en is dat team, bestaande uit mannen én vrouwen, een feit.

Katrien De Cauwer, Partner Insurance and Actuarial Services

/

Carrièreplan

“Ik merk dat vrouwen vaak te weinig durven aangeven welk carrièredoelen ze hebben en hoe ze die willen bereiken. Ze gaan er te vaak van uit dat iedereen wel zal merken dat ze goed werk leveren en dat promoties daardoor spontaan hun kant op zullen komen. Mannen pakken dat totaal anders aan. Hebben zij ambitie om door te groeien, dan geven ze dat aan. Vrouwen doen dat zelden uit zichzelf en dat is jammer, want wie de kansen durft grijpen, kan bij EY een hele mooie carrière uitbouwen”, aldus Katrien.

“Zo hebben we bijvoorbeeld Leadership trajecten specifiek voor vrouwelijke talenten om bij hen het bewustzijn te creëren dat je zelf je loopbaan in handen kan en moet nemen. Zelf ben ik niet bij EY begonnen met de ambitie om partner te worden. Wel met de ambitie een mooi team uit te bouwen, de optie om door te groeien naar het partnerniveau kwam pas later.”

/

Constante evolutie

“De financiële wereld is een zeer gereglementeerde wereld, maar tevens een wereld die razendsnel verandert, zeker de laatste jaren. Continu up to date blijven met de nieuwste technologieën en deze integreren in je werk opdat je de klant optimaal van dienst kan zijn, is iets dat wij dagelijks doen. Of je man of vrouw bent, maakt in dat opzicht niet uit. Wie bereid is zich in te zetten, bij te leren en nieuwe uitdagingen met twee handen vast te pakken, kan een mooie carrière uitbouwen”, aldus Sylvie.

“Zelf hou ik ervan om continu uitgedaagd te worden, iets wat deze job zeker op dagelijkse basis doet. Ook het menselijke aspect is fijn. Je werkt vaak in teamverband en dat vind ik enorm verrijkend. Je team motiveren en zien groeien, geeft zoveel voldoening. Ik zou vrouwen, die een job in consultancy willen uitoefenen, echt aanraden om niet te aarzelen en het erop te wagen. Het is een oprecht boeiend beroep waarbinnen zich mooie perspectieven aanbieden.

/

Opportuniteiten

“Consultancy is zeker een wereld waarin voor vrouwen veel mogelijk is en mogelijk wordt gemaakt”, voegt Katrien nog toe. “Je helpt problemen oplossen en strategieën uitdenken die op termijn een positief verschil maken.”

Benieuwd of een carrière in consultancy iets is voor jou? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Oana Butnariu, recruiter, Oana.butnariu@be.ey.com of ga een kijkje nemen op nemen op http://www.fscareers.ey.com.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met EY.

Redactie Marie Claire De artikels van >