Etnik Cosmetics, dé Belgische webshop voor donkere huidtypes
© Shutterstock

Etnik Cosmetics, dé Belgische webshop voor donkere huidtypes

Door Belen Ucros & Stien Vanbaelen
Leestijd: 1 min

Cosmetica voor iedereen en dus ook voor alle huidtypes. Dat is het doel dat Etnik Cosmetics voor ogen heeft. Donkere en gemengde huidtypes blijken namelijk kwetsbaarder en veeleisender dan een blanke huid.

Dat een donkere huid beter bestand is tegen de zon dan een blanke huid, hoeven we jullie niet te vertellen. Maar wat we vaak vergeten is dat een donkere huid tijdens de koude winterdagen wél wat extra bescherming kan gebruiken. Droge huid en grijzige tinten zijn vervelende zaken waar vrouwen met gekleurde huid mee kampen wanneer het kwik daalt.

Hoewel er meer mensen rondlopen met een donkere of gemengde huid, bestaat het grootste deel van de wereldwijde cosmeticasector uit producten voor blanke huidtypes. Oneerlijk? Daar zijn wij het, net zoals Serge Poisson en Caroline Robert, helemaal mee eens! Het koppel maakt hier korte metten mee door hun eigen cosmeticamerk op te richten speciaal voor mensen met een donkere huid.

Etnik Cosmetics

www.etnik-cosmetics.com

Hun passie voor organische en natuurlijke cosmetica brachten Serge Poisson en Caroline Robert op het idee om een huidverzorgingslijn te ontwikkelen voor donkere en gemengde huidtypes. De producten zijn rijk aan actieve ingrediënten zoals cacao, mango en zelfs nigella en jojoba. Na twee jaar onderzoek en ontwikkeling lanceert Etnik Cosmetics thans een eerste gamma van vijf 100% Belgische verzorgingsproducten voor gelaat en lichaam.

In de aanbieding:

De producten vind je bij de apotheker of op www.etnik-cosmetics.com en www.paraethnik.com.

Ondanks een verschil in huidskleur, zijn zowel een blanke als een donkere huid op dezelfde manier opgebouwd. Onze huid bestaat namelijk uit drie lagen (de epidermis, de dermis en de subcutis) en ook ons huidvernieuwingsproces is exact hetzelfde. Dermatoloog Mary Lowy, specialist in donkere huidtypes in Brussel geeft ons enkele tips die vrouwen met een donkere huid goed in hun oren moeten knopen.

Mary Lowy: “De fysiologie van de huid is hetzelfde. Het lijdt aan dezelfde ziekten, maar de behandelingen zijn anders. Cryotherapie wordt bijvoorbeeld niet aanbevolen omdat het vlekken veroorzaakt en een donkere huid hierop reageert met hyperpigmentatie.” Dat is meteen ook de reden waarom acne-littekens of littekens meer opvallen op zwarte huidtypes dan op blanke huidtypes. Bovendien is ook het depigmenteren van een donkere huid not done volgens de dermatoloog. “20% van de vrouwen van Afrikaanse afkomst depigmenteert hun huid met agressieve chemicaliën, wat hun huid nóg zwakker maakt.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Cosmetica, Donkere huid, Etnik Cosmetics, Huidtypes, Natuurlijke cosmetica.