Erotische verbeelding: ‘SKIN-LIKE’ expo van kunstenares Eva Fàbregas
© Michiel De Cleene

Erotische verbeelding: ‘SKIN-LIKE’ expo van kunstenares Eva Fàbregas

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

In Kunsthal Gent loopt sinds enkele weken de expo ‘SKIN-LIKE' van de indrukwekkende kunstenares Eva Fàbregas. Wat kan je verwachten? Gesofistikeerde installaties die een erotisch gevoel opwekken. Zin om omver geblazen te worden door zintuiglijke sculpturale objecten? Lees even verder.

Meer kunst? Lees dan ook – 9 onmisbare expo’s om in het buitenland te bezoeken 

Eva Fàbregas

Het werk van Eva Fàbregas onderzoekt hoe ons lichaam en onze verlangens worden bepaald door industrieel ontwerp. Gefascineerd door synthetische materialen en hun productieproces verlegt Fàbregas de grenzen van beeldhouwkunst. De mogelijkheden van directe tastbare betrokkenheid, affectiviteit en fysieke experimenten tussen mensen én objecten wil ze op deze manier aanmoedigen.

In haar werk kunnen seksuele driften en genegenheid – bevrijd van de biologische beperkingen van het lichaam – alle kanten op stromen, waardoor de grenzen tussen organische en niet-organische materie vervagen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eva Fàbregas (@eva_fabregas)

Vertrekkend van de kunstmatige aard van design, architectuur en technologie, verkent haar werk de erotiek van gebruiksvoorwerpen. Naast hoogstaande architecturale klasse, lijken de objecten ook gebruiksvoorwerpen én worden ze bijna meubels.


Speciaal voor de Endless Exhibition creëerde Fabregas een geheel nieuwe serie objecten. De materialiteit en het verlangen naar aanraking dat tot uiting komt in het kleurrijke en monumentale werk van Eva Fàbregas vormen een groot contrast met de strikt mannelijke en religieuze oorsprong van het gebouw van Kunsthal Gent. 

/

Culturele uitstap

Wil je dit weekend een culturele uitstap plannen in Gent? Laat je dan zeker onderdompelen in de wondere wereld van Eva Fàbregas. De expo loopt nog maar tot 13 juni, dus wees er snel bij. En wij verzekeren: het is absoluut de moeite waard!

Adres: Lange Steenstraat 14, 9000 Gent. Zaterdag en zondag geopend van 11u tot 18u.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Duik mee in het leven van kunstenares Frida Kahlo met de expositie ‘Her Photos’

Lieselot Luykx De artikels van >

Tags: Eva Fàbregas, Kunst, Kunsthal Gent, SKIN-LIKE.