Een sportief en cultureel weekendje weg in Knokke-Heist
©

Een sportief en cultureel weekendje weg in Knokke-Heist

Leestijd: 2 min

Kies deze zomer voor een staycation en geniet tijdens een weekendje weg van al het moois dat onze Vlaamse kust te bieden heeft. We verklappen je onze must see plekken voor een dagje vol cultuur, sport en ontspanning in Knokke-Heist.

Deze stijlvolle badstad heeft altijd al een bijzondere aantrekkingskracht uitgeoefend op artiesten, architecten, beeldhouwers en schilders. Het hoeft dus niet te verbazen dat Knokke-Heist bekend staat als een regelrecht kunstmekka met tal van gekende galerieën en kunstwerken op onverwachte locaties.

De Spaanse street artist Antonyo Marest heeft in de Strandstraat van Knokke-Heist een uniek kunstproject gerealiseerd. De verweerde gevel van een afbraakpand kreeg integraal een vrolijke facelift in zuiderse pasteltinten en werd gedecoreerd met typische Marest-motieven. De façade in gele, groene, roze en paarse schakeringen fleuren het kille steegje met saaie betonblokken tussen de Kustlaan en de Zeedijk zelfs bij miezerig regenweer weer helemaal op en geven je onweerstaanbaar de illusie dat je aan het ronddwalen bent in het Art Deco District van Miami Beach.

Ook het kunstwerk Tower van Thomas Lerooy is zeker een omweg waard. Deze bronzen creatie werd in juni ingehuldigd en is maar liefst 22 meter hoog. Het fascinerende werk bestaat uit 49 bustes die allen recht naar de zee kijken en verwijst naar de vergankelijkheid van het leven.

Een tripje naar de kust zou natuurlijk niet volledig zijn zonder een bezoek aan het strand. Huur een van de charmante, witte strandcabines bij beach club Brunello’s en geniet met volle teugen van een ontspannend middagje met de voeten in het zand en een verfrissende cocktail in de hand. Of ga de zuiderse toer op en speel er een rondje petanque met vrienden, zorgeloos plezier verzekerd.

Overnachten is dan weer een droom in het romantische hotel LeBeau, gelegen in het midden van de natuur, op wandelafstand van het Zwin en de Royal Golf Club. Dit pittoreske hotel vormt de ideale uitvalsbasis voor wie wil fietsen, tennissen, golfen of zeilen.

hotel LeBeau

hotel LeBeau

Nog op zoek naar een geschikte golf- of hockey outfit? In het uitgebreide assortiment van Sport Factory Knokke vind je vast en zeker je gading. Je kan er terecht voor zowel kledij, accessoires, schoenen als golfclubs. Als je eerder een zeiler bent, dan komt een paar Sebago-schoenen altijd van pas. Deze absolute klassieker die ook in de stad wordt gedragen is tegenwoordig beschikbaar in een uitgebreide waaier aan kleuren en materialen bij de Sebago concept store. Spring ook eens binnen in The English House, waar men al sinds 1946 Britse kwaliteitskleding verkoopt.

Krijg je honger van al het sporten en shoppen, dan kan je terecht bij Bistrotheek Billiau waar eigenaars Lut en en Stefan je verwennen met een mix van Belgisch-Franse klassiekers en heerlijke visgerechten. Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij totaalconcept Vinum & Sensum. In wijnbar Vinum kan je je tegoed kan doen aan verfijnde tapas en karaktervolle wijnen.

Vervolgens kan je bij gastronomisch restaurant Sensum genieten van fine dining. Hou je meer van cocktails vergezeld van lekkere bites en sharing gerechtjes, dan zit je goed bij bar A Coté, waar bartender Matthias zowel klassiekers als inventieve drankjes mixt. De ideale afsluiter voor een heerlijk weekendje weg aan de kust.

Lees ook :

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Knokke-Heist.
www.myknokke-heist.be

Commercieel team De artikels van >