Wereldprimeur in Antwerpen: vanaf nu laat je je masseren door AI-robot Frankie
© Matthieu Teissier

Wereldprimeur in Antwerpen: vanaf nu laat je je masseren door AI-robot Frankie

Leestijd: 1 min

Heb je last van gespannen schouders of spierpijn na het sporten? Bij de Antwerpse gym The Brick laat je je vanaf nu masseren door AI-robot Frankie. Een wereldprimeur.

/

Het Antwerpse The Brick wil meer zijn dan enkel een fitnesscenter: dat bewijzen ze door als allereerste gym ter wereld massages aan te bieden gegeven door een AI-robot. “Technologie en menselijk welzijn gaan hand in hand bij The Brick. Met onze massagerobot Frankie bieden we onze leden een volledig personaliseerbare wellnesservaring, zonder human touch”, aldus founders David Box en Tiffany Stevens.

Matthieu Teissier

Frankie biedt een unieke wellness-ervaring aan alle leden van The Brick Antwerpen. Via een app kunnen leden eenvoudig een massage van 30 minuten boeken, waarbij ze kunnen kiezen uit drie programma’s: relax, sport en experimenteel. De camera scant je lichaam en masseert je net als een massagetherapeut. “Niet iedereen houdt van het lichamelijke contact bij een standaardmassage. Voor hen is onze massagerobot de ideale oplossing. De hele ervaring is bovendien personaliseerbaar, gaande van de hardheid van de bewegingen tot de keuze van muziek”, aldus David Box.

Wereldprimeur 

Met ‘Frankie’, deallereerste AI-massagerobot in de fitnessindustrie, heeft The Brick nu een wereldprimeur te pakken. De revolutionaire technologie werd afgelopen week nog maar voorgesteld in Las Vegas op CES 2024, ’s werelds grootste tech event, en is vanaf maandag 12 februari 2024 beschikbaar bij The Brick.

Matthieu Teissier

“We kijken verder dan enkel fitness, maar willen verschillende aspecten uit de dagelijkse levensstijl samenbrengen”, gaat Box verder. “Zo doen we bijvoorbeeld ook bloedanalyses en hadden als eerste in België een 360° virtuele loopband. We blijven steeds op zoek naarde volgende cutting edge technologie op de markt om te integreren in onze fitnesservaring. Dit alles in een ontspannen en menselijk kader.”

The Brick werd opgericht in 2016 en telt inmiddels vier unieke locaties in Antwerpen. Met persoonlijke service en training, hoogwaardig apparatuur, een coworkingruimte en meer dan 250 groepslessen per week overstijgen ze de doorsnee fitnesservaring. Frankie’s massages zijn inbegrepen in het lidmaatschap van The Brick.

Info op de website van The Brick.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: AI, AI-robot, Massage, Robot, Robotmassage.