Dua Lipa is gezicht van de Patrizia Pepe F/W collectie
© Patrizia Pepe

Dua Lipa is gezicht van de Patrizia Pepe F/W collectie

Door Malvine Sevrin & Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

De Italiaanse prêt-à-porter ontwerpster Patrizia Pepe koos niemand minder dan Dua Lipa als boegbeeld van haar nieuwe herfst-wintercollectie 2017/2018. De jonge Dua Lipa is dé muzieksensatie van het moment met hits als New rules en Be the one. 

Dua Lipa is momenteel dé rijzende ster in de muziekwereld waar iedereen over praat. De Britse krant The Times omschreef haar als ‘de superster waar iedereen op zat te wachten’. Die woorden zeggen meer dan genoeg.

Van Kosovo tot in de Britse hitlijsten

22 is ze nog maar. En toch geniet de Britse zangeres al van wereldwijd succes. Het volstaat om haar nummers Blow your mind, Be the one en New rules te beluisteren om te begrijpen waarom. Met haar hese stem, meeslepende deuntjes en krachtige teksten heeft Dua Lipa alles in huis om de nieuwe popsensatie te worden.

Ze werkte ook al samen met enkele toppers in de muziekwereld zoals Martin Garrix en Sean Paul. Zelfs de wereldberoemde band Coldplay is overtuigd van haar talent. Tijdens hun tournee in Brazilië en Argentinië zal Dua Lipa hun voorprogramma verzorgen.

Haar nieuwste nummer New Rules klom in minder dan een maand tijd naar de top van de Britse hitlijsten. De laatste vrouwelijke artieste die haar dat voordeed was Adèle met Hello in 2015!

In 2018 viert Patrizia Pepe zijn 25-jarige bestaan en het merk wil naar aanleiding daarvan zijn band met de muziekwereld in de kijker zetten. Muziek is de grootste inspiratiebron voor Creatief Directeur Patrizia Bambi bij het ontwerpen van haar collecties. Ze is dan ook dolgelukkig om samen te kunnen werken met de Britse muzikante:

De stijl van Dua Lipa is vrouwelijk, delicaat en sensueel. Ze weerlegt grenzen en weerspiegelt de gewaagde natuur van ons merk. Ze heeft een sterke, gesofisticeerde en speelse persoonlijkheid. Haar naam staat voor liefde en ze heeft een persoonlijke, niet-conventionele voorgeschiedenis.

De geschiedenis van de zangeres is inderdaad best uitzonderlijk te noemen. Haar Albanese ouders verlieten Pristina, de hoofdstad van Kosovo, in de jaren 90, nog voor ze geboren werd. Ze vonden een nieuw thuis in Londen, waar Dua Lipa in 1995, op 22 augustus, ter wereld kwam.

Ook haar vader was popzanger, wat maakt dat de kleine Lipa (wat ‘ik hou van je’ betekent in het Albanees) van kleins af aan luisterde naar muziek van bands als Oasis en Radiohead. Maar het thuisland lonkte en de familie verhuisde dan ook terug naar Kosovo. Op 16-jarige leeftijd was Dua Lipa echter terug in Londen, vastberaden om een muziekcarrière uit te bouwen. En het is haar gelukt, zoveel is zeker.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Dua Lipa, Patrizia Pepe.