#DreamBigPrincess: De nieuwste Disneycampagne met echte prinsessen
© Instagram @thedisneyprincess

#DreamBigPrincess: De nieuwste Disneycampagne met echte prinsessen

Door Benoîte Iradukunda en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Grace Bunke, 19 jaar, paralympisch atlete. Zakia, 23 jaar, kapitein van de vrouwelijke wielrennersploeg van Afghanistan. De 11-jarige Sol droomt van een leven als surfkampioen. Sasha, 19 jaar, is auteur van kinderboeken. Joséphine, Lucy en Rose zijn de allereerste vrouwelijke bewakers in het olifantenreservaat van Kenia... En dat zijn maar enkele van de nieuwe heldinnen van Disney's nieuwste campagne #DreamBigPrincess.

Je hebt het waarschijnlijk al opgemerkt, maar Disney doet de laatste jaren hard zijn best om moderne prinsessen te gebruiken in hun films, zoals Elsa in Frozen of Moana in Vaiana. Weg met knappe prinsessen in nood die hulpeloos wachten op een prins om gered te worden. De moderne prinses heeft zelf haar eigen projecten en is in staat om zelf de handen uit de mouwen te steken. In 2017 wil Disney deze visie extra ondersteunen via de nieuwe campagne #DreamBigPrincess.

Voor de campagne verzamelde Disney 19 talentvolle fotografen – waaronder Annie Griffiths, de eerste vrouw die aan de slag ging voor National Geographic, en Paula Bronstein, finaliste voor de Pulitzer prijs van 2011 – en heel wat ambitieuze jonge meisjes en vrouwen die hard werken om hun dromen in vervulling te zien gaan. Zoals Grace Bunke, een jonge paralympische atlete die hier gefotografeerd werd door Kate T. Parker.

Disney Dreambigprincess

Disney – Kate T. Parker

De campagne wil jonge meisjes aanzetten om zich bewust te worden van hun potentieel en hen aldus aanmoedigen om alles groots te zien. Ze steunen ook het fonds Girl Up, dat gecreëerd werd door de Verenigde Naties om de gezondheid en het onderwijs van vrouwen over de hele wereld te promoten.

Via de hashtag #DreamBigPrincess kan ook jij dit geweldige doel steunen. Het volstaat om een selfie te delen op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #DreamBigPrincess. Voor elke post schenkt Disney 1 dollar aan Girl Up. De actie loopt nog tot 11 oktober 2017.

Ontdek de campagne in onderstaande video:

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: #DreamBigPrincess, Disney, Vrouwen.