To do voor deze week: de Dopper B-Talks
© Dopper

To do voor deze week: de Dopper B-Talks

Door Manon Acke
Leestijd: 1 min

Je kent de herbruikbare waterflessen van Dopper misschien al; beschikbaar in alle kleuren van de regenboog en standaard terug te vinden in de handtas of rugzak van elke duurzaamheidsfanaat. Maar wist je ook dat Dopper maandelijks superinteressante B-Talks organiseert? Dinsdag gaat de volgende door in Antwerpen, dus noteer de afspraak maar alvast in je agenda.

Voor degenen die na het lezen van deze inleiding toch nog denken ‘Dopper what?’, toch even een kort woordje uitleg. Dopper is een Nederlands initiatief dat hippe waterflessen (met beker) op de markt brengt in alle kleuren van de regenboog én gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal. Maar Dopper is meer dan dat. Veel meer zelfs.

Als social enterprise is winst niet hun voornaamste doel; impact hebben op een betere wereld wel. Door middel van duurzame waterflessen, het steunen van drinkwater- en sanitatieprojecten wereldwijd, en het organiseren van ludieke en inspirerende bewustwordingsacties laat Dopper zien dat een verandering van onze levensstijl niet alleen noodzakelijk is, maar ook leuk kan zijn.

Maandelijkse B-Talks in Café Kamiel

Eén van die ludieke en inspirerende bewustwordingsacties zijn de B-Talks. Na succesvolle edities in New-York, Rio de Janeiro, Haarlem en Berlijn, zijn de Dopper B-Talks nu eindelijk ook in Antwerpen gearriveerd.

“Drie jaar geleden was Dopper één van de eerste B-Corps van Europa, maar inmiddels zijn er veel andere ondernemers opgestaan die naast winst ook impact willen maken. Door deze rocksterren van de nieuwe economie een podium te bieden tijdens de B-Talks kunnen we elkaar inspireren en versterken”, aldus Merijn Everaaerts, CEO en stichter van Dopper.

Op de eerste editie, georganiseerd op 11 april, gaf Dopper een podium aan het duurzaam festival Paradise City en zero-waste winkel Robuust. Tijdens de tweede editie, op 9 mei, was het de beurt aan Re-Do Papers om een boekje open te doen over gerecycled papier en bewees de duurzame kledingwinkel Supergoods dat de duurzame modetrend er een is die niet uit de mode raakt.

Tijdens de voorlopig laatste editie, die komende dinsdag plaatsvindt in Antwerpen, komt Cîme langs met haar natuurlijke en biologische verzorgingsproducten, net als Yoni, die er haar tampons van biologisch katoen komt voorstellen.

De Dopper B-Talks vindt plaats dinsdag 13 juni van 19u tot 22u in Café Kamiel, Markgravelei 90, 2018 Antwerpen. Hapjes en drankjes zijn voorzien. 

Sprekers worden steeds bekendgemaakt via op www.dopper.com en social media. Je kan je gratis aanmelden om te komen luisteren naar de sprekers door aanmelding via Eventbrite (plaatsten zijn beperkt dus wees er snel bij).

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: B-Talks, Dopper, Duurzaamheid, Waterfles.