David Bowie Is: op 10 januari eenmalig in Kinepolis
© Getty Images / Justin de Villeneuve

David Bowie Is: op 10 januari eenmalig in Kinepolis

Leestijd: 1 min

Precies één jaar na de dood van het popicoon neemt Kinepolis je mee naar "David Bowie Is", de spraakmakende tentoonstelling in het Londense Victoria & Albert Museum. 

De expo, die voor het eerst geopend werd in maart 2013, liep als een trein. Tickets geraakten uitverkocht, tentoonstellingen werden verlengd en musea werden langer opengehouden. Om het verhaal gaande te houden en ook de Belgische fans die exclusieve kijk achter de schermen te geven, verschijnt op 10 januari een documentaire op het witte scherm van geselecteerde Kinepolisbioscopen. Beelden van handgeschreven songteksten, originele kostuums en instrumenten passeren de revue en worden begeleid door getuigenissen van naasten en specialisten.

Zijn tijdloze songs, avantgardistische en flamboyante levensstijl, zijn modestatements of alle bovenstaande: genoeg redenen om “David Bowie Is” te omschrijven als een must-see.

De docu wordt eenmalig vertoond op 10 januari om 19u45 in Kinepolis Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Leuven. Meer info op www.kinepolis.be.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: David Bowie, David Bowie Is, Kinepolis.