DIY trend: XL breien… met je armen
© decordots.com

DIY trend: XL breien… met je armen

Leestijd: 1 min

Wie zei dat breien enkel met breinaalden gaat? Sinds enkele maanden zien we namelijk een nieuwe trend Pinterest overnemen: XL breien met je armen. Interessant, maar hoe doe je dat precies? Na het lezen van dit artikel ben jij een pro!

De laatste jaren is breien, helemaal in lijn met de DIY (do it yourself) trend, weer helemaal in. Wat lang werd gezien als de favoriete bezigheid van grootmoeders, is nu een echte hype. En zeg nu zelf, niets leuker dan uit het niets zelf iets te creëren, toch?

Waarom XL?

Als we het breien een niveau hoger tillen dan krijgen we XL breien (of chunky knitting voor wie inspiratie wil vinden op Pinterest). XL breien is breien met extra dikke wol en dus ook met extra dikke naalden, of eenvoudigweg met je armen. De grote steken geven een mooi en super gezellig resultaat en de breitechniek heeft vele voordelen:

  • Omdat de gebruikte wol zo dik is heb je veel minder tijd nodig om een groot stuk, zoals een deken, te breien. Heel motiverend!
  • XL breiwerk is heel stijlvol en kan een kamer meteen aankleden.
  • Door de dikte van de wol zien we veel beter waar we mee bezig zijn waardoor het ook de ideale techniek is voor beginners.

Waar vind je extra dikke wol?

  • Via de website OHHIO koop je afgewerkt breiwerk, maar ook wol om zelf mee aan de slag te gaan. Het kleurenassortiment is trouwens enorm!
  • De webshop Etsy WoolWow verkoopt mooie bollen XL wol en XL merino wol.

Om een XL deken te breien heb je volgende hoeveelheden wol nodig (uitgedrukt in kilo’s uiteraard!):

  • Deken 105 x 155 cm: ca. 2 kg.
  • Deken 130 x 180 cm: ca. 3 à 4 kg.
  • Lange sjaal: ca. 0,5 à 1 kg.

Voor een mooi deken van 3 kg moet je tussen de € 200 en € 300 rekenen, verzendkosten inbegrepen.

Hoe maak je een XL deken?

Eindelijk zijn we aan het praktische gedeelte aanbeland. Hierbij een tutorial om je eigen XL deken te maken. Veel plezier ermee!
https://youtu.be/wbXk0-UoziA

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Arm knitting, Chunky knitting, Diy, Xl breien.