Dit zijn onze beautyfavorieten om licht te reizen
©

Dit zijn onze beautyfavorieten om licht te reizen

Leestijd: 1 min

Reizen betekent vaak strategisch inpakken. Steeds meer merken maken miniatuurversies van hun producten, dus uitpuilende koffers en vreemde beautyroutines behoren tot het verleden. Deze producten in miniformaat zijn perfect om mee te nemen in je handtas, rugzak of handbagage en zorgt voor verzorging on the go.

/

Miniproducten zorgen niet alleen voor minder kopzorgen bij het inpakken. Het overgieten van producten gaat de werking van beautyproducten tegen. De verpakkingen van mini’s zijn, net als bij de full size producten, zo ontworpen dat er geen zuurstof en zonlicht bij kan komen. Dit zorgt ervoor dat de werking van de producten niet verloren gaat.

Lees ook: Zo overleeft je make-up een hittegolf

Wanneer je producten overgiet in een potje, komen deze elke keer bij het openmaken in aanraking met zuurstof. De bacteriën van je vingers, die in het potje komen, zorgen er op hun beurt ook voor dat de producten minder goed werken. Actieve ingrediënten als antioxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen en herstellen de huid tegelijkertijd van al opgelopen schade. Als de werking van deze ingrediënten vermindert, ben je dus ook minder goed beschermd.

/

Onze favoriete travelsets:

Of je nu aan het inpakken bent voor een reis naar Ibiza, je iets nieuws wil uitproberen zonder veel geld uit te geven of als je gewoon houdt van schattige miniflesjes: dit zijn onze favorieten om slim en licht te reizen.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Reizen, Skincare.