Dit zijn de nageltrends voor 2022
© Dior

Dit zijn de nageltrends voor 2022

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Creativiteit viert hoogtij in de wereld van nail art. Maar hoe zullen onze handen er uit zien in 2022? Van minimalistische designs tot een kleurrijke rainbow French, dit zijn de trends van het moment volgens Naildesign Expert Anouk Nijs.

/

“We zien vooral een mix van minimalistisch en maxi. Zo zie je bij de één een accentnagel en bij de andere een manicure vol met strass. Het gaat er een beetje aan toe zoals in de modewereld, alles mag en alles kan. Heel populair is de mix & match: op de ene nagel komt een smiley, op de andere een vredesteken en op nog een andere een regenboog. Iedereen kan costumizen naar eigen smaak. Een trend die aan populariteit won tijdens de lockdowns.

Mensen verveelden zich en gingen thuis aan de slag met nail art. Ook het feit dat sterren als Dua Lipa en Harry Styles hun liefde voor nail art tonen op sociale media geeft de nail art trend een boost. (De Britse zanger lanceerde trouwens net Pleasing, zijn eigen beautymerk, met o.a. nagellak, nvdr) Een mooi voorbeeld van minimalistische nail art is enkel een gekleurde punt of lijn aan de zijkant van de nagel tekenen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door jennynails (@jennynails)

/

Dierenprints

“Dierenprints zijn altijd een goede optie om wat vrolijkheid en fun in je outfits te steken, hetzelfde geldt voor een manicure met één van zo’n designs. Vooral zebra wordt groots: we zagen de print al tijdens de modeweken. Zo gaf Rodarte tijdens NYFW lente-zomer 2022 de nagels van hun modellen een zebra-geïnspireerde print. Als je zebrastreepjes op alle nagels te heftig vindt, kies dan voor één accent.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RODARTE (@rodarte)

/

French manicure

“De French manicure is nooit echt weggeweest. Een klassieke French, waarmee men bedoelt dat de punt van de nagel wit is en het onderste gedeelte roze of naturelle gekleurd, is verzorgd, clean en past bij alles. We zien ook veel hedendaagse variaties op de French manicure. Je geeft er als het ware een eigen draai aan. Denk aan de rainbow French waar elke nagel een andere kleur krijgt of de glitter French, waar de punten met glitters versierd worden. Bij een mix & match French mixt men een andere leuke trend met een French manicure, en er is ook nog de double French, waarbij de punten uit twee kleuren bestaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anouk Nijs (@anouknailedit)

/

Frisse neutrals

“Dé kleuren voor het komende seizoen zijn fel Yves Klein blauw, fuschia en lila, maar ook frisse neutrals. Fuschia is een kleur die bij elk seizoen past en is gedurfd. De kleur staat symbool voor energie en zelfvertrouwen. Kobaltblauw is ideaal als je donker wil gaan maar zwart te extreem vindt. We zien ook een trend in ‘solar shades’: een zonnig kleurenpalet van geel- en oranjetinten. We hebben nood aan kleur, warmte en een zomergevoel.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karolin Van Loon (@karolinvanloon)

/

Grafische vormen

“Abstracte swirls, of golvende grafische vormen op zijn sixties, zijn niet alleen cool, maar ook veelzijdig en makkelijk om thuis zelf te doen: je hoeft de lijntjes immers niet zo precies te tekenen, je kan er weinig fout mee doen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anouk Nijs (@anouknailedit)

Lees ook: Waarom 2022 in het teken staat van brunettes & De invloed van de pandemie op onze huid.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.