Dit zijn de grote haartrends voor de lente en zomer van 2023
© Shutterstock, Launchmetrics Spotlight, MCB

Dit zijn de grote haartrends voor de lente en zomer van 2023

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Dankzij TikTok, celebrities à la RiRi en Hailey Bieber en de afgelopen modeweken hebben we keuze uit haartrends genoeg. We selecteerden er drie, en vertellen je er bij hoe je ze - thuis of in het salon - het mooist tot hun recht laat komen.

/

Haartrend 1: Cindy is terug

haartrends

Getty Images

Wat? De supermodel blow-dry van de jaren negentig, à la Cindy Crawford, is helemaal terug. Het kapsel combineert losse wortels, meestal met een goed gedefinieerde zijscheiding en wulpse golven. In de moderne versie zijn de wortels iets minder opstaand, maar de mooie, glamoureuze golven op de lengtes blijven behouden.

Hoe doe je het? Bij gelaagde coupes heb je een föhn, rollers en een middelgrote ronde borstel nodig. Het idee is om grote golven te creëren en de uiteinden naar binnen te trekken. Laat de krullen afkoelen en haal je vingers door het haar om het haar een relaxed effect te geven. Wil je toch de wortel wat oppompen, gebruik dan een mousse of volumespray en droog het haar vervolgens ondersteboven om het los te maken en textuur toe te voegen.

/

Haartrend 2: wet wet wet

Launchmetrics Spotlight

Wat? Nog een knipoog naar de jaren 90 is de wet hair-look. Een messy nat kopje past bij iedereen, zowel door vrouwen als mannen, van kort tot lang haar, ongeacht de textuur.

Hoe doe je het? Stijl de wetlook hoe je wil. Achterovergekamd met een net-niet kuif en lange, natte lokken alsof je net onder de douche of uit het zwembad komt. Pas de sterkte van de gel en de aangebrachte hoeveelheid gel aan om van een natte wetlook naar iets meer gepleisterd model te gaan. Deze look is mooi op zonnige dagen, vakanties of speciale avondjes uit. Aangezien de wetlook maar één dag of avond houdt, is het essentieel om het haar daarna te wassen. Spoel de gel of spray weg met water om het product te verdunnen, alvorens het te wassen.

Lees ook: De beauty- en badkamergeheimen van Kate Moss.

/

Haartrend 3: Legally Blonde

Launchmetrics Spotlight

Wat? Een terugkeer naar de amber-,  goud-, en kopertinten. Warme tinten staan in de schijnwerpers, maar zorg ervoor dat je haren niet té oranje worden. Het Venetiaans blond is een knipoog naar de zachtkleurige henna die volop in de jaren 60 en 70 gebruikt werd.

Hoe doe je het? De kleurexpert mixt een lichte balayage met een ombré voor een natuurlijk resultaat waarbij de wortel diepte behoudt. De kleur is geschikt is voor alle lengtes, met een voorkeur voor middellang tot lang haar waarop het kleurverloop beter zichtbaar zal zijn. Het is gemakkelijk om blond te verkrijgen op een natuurlijke basis die niet te donker is.

Wat het onderhoud betreft: als de roots zichtbaar worden, moet je naar het kapsalon. Heb je geen zin of budget om naar de kapper te gaan, kan een oplichtende behandeling met kamille worden toegepast. Zodra het mooi weer is, kan de zon haar werk doen. Het resultaat zal discreter zijn dan in een salon, maar de warme highlights zullen natuurlijk en langdurig zijn.

/

Shop onze favoriete verzorgingsproducten

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Kapsels, Trends, Wet look.