Dit zijn de Game Changers van maart volgens Emma Gelaude
©

Dit zijn de Game Changers van maart volgens Emma Gelaude

Door Emma Gelaude
Leestijd: 2 min

Modeondernemer Emma Gelaude list voor jullie elke maand de Greta’s van deze wereld die het heft in eigen handen nemen. Maar in tijden van Corona, wanneer community nog maar eens zo belangrijk blijkt, zetten we graag de lokale initiatieven extra in de kijker.

Wie zijn die helden van hier, groot en klein, die werken aan betere wereld?

Lees ook: Wie zijn de Game Changers van februari volgens Emma Gelaude? 

/

Chefs #feedthenurses met krachtvoer

Het verplegend personeel staat op dit moment in de eerste vuurlinie om zieke mensen te verzorgen. Met het initiatief #feedthenurses verzamelen chefs zich om op regelmatige basis eten te bezorgen aan verschillende ziekenhuizen uit hun regio. Zo blijven onze spreekwoordelijke soldaten de nodige energie hebben om hun werkschema aan te kunnen.

De chefs die verplicht hun zaak minstens 3 weken moeten sluiten, doen ook een warme oproep naar hun collega’s om mee te participeren met het #feedthenurses initiatief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Feed the nurses (@feedthenurses.be) op

/

Koppel je bedrijf aan een goed doel via #Actie2020

Het digitale marketing bureau AGConsult werd niet rechtstreeks getroffen door de maatregelen van de overheid en beslisten hun sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen. Door gratis expertise te bieden. Zo gaat nu 20 procent van hun tijd naar organisaties die zich op hun beurt ook inzetten voor Corona-gerelateerde hulp. Bovendien gaat 20% van de omzet tijdens de lockdown-periode naar goede doelen.

Met #ACTIE2020 roept AGConsult ook andere bedrijven op om een deel van hun tijd, omzet of marge te reserveren voor een goed doel. Op een specifiek platform kunnen bedrijven als goede doelen zich aan elkaar kunnen koppelen.

Wat is Actie 2020?

/

Ondernemers, zie het bos door de bomen met #Artes

Artes is het advocatenbureau van ex Miss Belgian Nele Somers. Door zich te engageren om juridische vragen te beantwoorden en hulp te bieden omtrent de Corona steunmaatregelen voor ondernemingen, willen Nele en haar team hun steentje bijdragen. Deze crisis is een nachtmerrie voor ondernemers en zelfstandigen en het is niet evident om het bos door de bomen te zien.

Vanaf 6 april (9-17 u)kun je bij Artes terecht op dit nummer: 0800/63.112 voor gratis advies.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Have you met our team? @artes.law #ipitprivacy #cybercrime #cybersecurity

Een bericht gedeeld door Artes (@artes.law) op

/

Laptops gezocht voor #digital4youth

Digital4youth is een project om gebruikte maar nog geschikte laptops in te zamelen bij bedrijven en deze te schenken aan kwetsbare kinderen. Heel wat scholen organiseren nu digitale huiswerkopdrachten via platformen als Smartschool. Maar heel wat jongeren hebben geen (eigen) laptop om deze opdrachten te maken. Met #digital4youth willen DNS Belgium en Close the Gap bedrijven oproepen om laptops te doneren. Zij refurbishen het toestel en zorgen voor de bedeling aan die jongeren die het nodig hebben.

Heb je nog werkende en relatief recente laptops in je bedrijf die je wil doneren?
Meld je dan aan via donations@close-the-gap.org.

Meer info, hier.

/

Bewust lokaal winkelen met #Coshona

Onze Belgische duurzame retailers hebben momenteel onze steun meer dan nodig. Tal van  onafhankelijke designers en kleine brands dreigen te verdwijnen door de Corona-crisis. Het was al moeilijk door de online & fast fashion concurrentie, maar de verplichte sluiting van de fysieke winkels is dodelijk voor velen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door COSH! (@cosh.eco) op

Wat kunnen wij doen? Veel! Hen extra ondersteunen op social met likes en shares bijvoorbeeld maar ook bewust beslissen met onze eigen portemonnee. Door bij lokale winkels te spenderen zorg je ervoor dat deze unieke labels overleven, groeien en bloeien ook na Corona.

COSH (Conscious Shopping) een initiatief van de Gentse Niki De Schryver verzamelt deze Belgische duurzame labels en strijdt voor een meer faire consumptiemodel waarin we bewust winkelen bij lokale & eerlijke retailers. Tijdens Corona zet COSH iedereen aan om te shoppen in de online bestemming van jouw favoriete lokale winkel, share je aankoop met #Coshona

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Emma Gelaude.