Dit Belgische make-upmerk lanceert lijn voor vrouwen met kanker
© Pers

Dit Belgische make-upmerk lanceert lijn voor vrouwen met kanker

Leestijd: 1 min

Nadat je de diagnose 'kanker' te horen krijgt, staat je wereld even stil. De ziekte en de behandeling zijn niet alleen fysiek en mentaal erg zwaar, maar hebben ook een grote invloed op het uiterlijk. Het Belgische make-up merk Cent Pur Cent wil vrouwen opnieuw laten stralen na een chemobehandeling met een bijzondere make-up lijn.

Kanker behandelen is niet alleen fysiek erg zwaar, het heeft vaak ook grote gevolgen op het uiterlijk. Chemo zorgt vaak voor haaruitval en ook de huid wordt snel erg bleek en kwetsbaar. Genezen en herstellen van de ziekte komt natuurlijk op de eerste plaats, maar dat wil niet zeggen dat vrouwen die strijden tegen kanker niet af en toe willen stralen. Toch is het niet eenvoudig om make-up te gebruiken, want veel mensen krijgen plots te maken met allergische reacties op producten.

100 % puur, 100 % kwaliteit

Het Belgische make-up merk Cent Pur Cent biedt met zijn natuurlijke producten de oplossing. De minerale poeders worden op een pure manier samengesteld, waardoor je de make-up ook tijdens een chemokuur kan gebruiken. De poeders en de lippenstiften van het merk werden bovendien grondig getest en goedgekeurd in het Universitair Ziekenhuis van Leuven. De make-up lijn van Cent Pur Cent is ook perfect geschikt voor mensen met zware allergieën.

De poeders van Cent Pur Cent staan voor 100% puur, 100% zuiver en 100% kwaliteit. De make-up wordt gemaakt van natuurlijke mineralen zoals zink, Mica, ijzer en titanium. De poeders bevatten geen enkele schadelijke stof zoals synthetisch parfum of kunstmatige kleurstof. Ook de lippenstiften zijn compleet vegan. Dat maakt de make-up lijn geschikt voor elke vrouw en elk huidtype.

Workshops

Het Belgische merk wil vrouwen met kanker bewijzen dat ze zich ook tijdens hun behandeling kunnen maquilleren. Daarom start Cent Pur Cent in het voorjaar met workshops. Tijdens een anderhalf uur durende sessie leert een professionele visagiste aan hoe je je kan opmaken met de minerale make-up van het merk. Inloophuis Erika Thijs mocht de spits afbijten en de reacties waren alvast positief: “De vrouwen waren erg enthousiast over de kwaliteit en zijn ook erg te spreken over de vrolijke verpakking van de producten. Ze zijn erg blij met het veilige alternatief, zodat ze kunnen stralen zonder zorgen over eventuele bijwerkingen.”

In het najaar organiseert Cent Pur Cent verschillende workshops. Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met info@centpurcent.com of info@huiserikathijs.be.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Cent pur cent, Chemo, Kanker, Minerale make-up, Vegan.