Self: Belgische en natuurlijke beauty
©

Self: Belgische en natuurlijke beauty

Leestijd: 1 min

Ons land is een nieuwe beautymerk rijker. Self staat voor natuurlijke skincare zonder poespas en met respect voor het milieu.

Psychologe Isabelle Ulenaers vond niet wat ze zocht om haar huid op de juiste manier te voeden en beschermen. Dat is: met respect voor haar huid én de natuur. Ze ontdekte dat veel skincare helemaal niet zo natuurlijk is als wordt beweerd en gelooft niet in de marketingpraatjes van een eeuwig jonge huid. Dus besloot ze zelf een milieuvriendelijk skincaremerk op te richten met 100% natuurlijke ingrediënten.

Self beauty

Self bestaat momenteel uit drie verzorgingsproducten voor het lichaam – een body wash, een body scrub en een body butter – en vier voor het gezicht – een dag- en nachtcrème, een scrub en een lotion. Alles wordt in Nederland geproduceerd en is vrij van van parabenen, artificiële geuren en kleuren en andere chemische ingrediënten. Isabelle onderzocht welke natuurlijke ingrediënten de huid écht voeden, beschermen en herstellen en stopte haar formules vol kokosolie, argan, macadamia, karitéboter en mandarijn. Die werden goedgekeurd door een dermatoloog.

Isabelle is nog volop op zoek naar concept stores waar haar label mooi zou passen, maar je vindt alle producten nu al op de webshop. Prijzen starten vanaf € 37,25.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Beauty, Belgische beauty, Karité, Kokosolie, Natuurlijke skincare, Parabenen, Self, Skincare.