Dit wil je weten over het eerste parfum van Pharrell Williams voor Louis Vuitton
© Pers

Dit wil je weten over het eerste parfum van Pharrell Williams voor Louis Vuitton

Leestijd: 1 min

Producer en ontwerper Pharrell Williams lanceert zijn eerste geur met Louis Vuitton. LV LVERS is uniek, begeerlijk en overstijgt geslacht en leeftijd.

/

Williams’ eerste geur LV LOVERS is geïnspireerd door zijn filosofie als Creative Director voor de mannenmode van Louis Vuitton. De Amerikaanse ontwerper ziet zonlicht als een metafoor voor liefde en een bron van leven.

“Het thema van zonlicht van Williams’ debuutshow in juni 2023, inspireerde ons om fotosynthese over te brengen in geur. Het klinkt misschien abstract, maar als je naar het leven kijkt, is fotosynthese het uitgangspunt voor alles,” zegt Jacques Cavallier Belletrud, de neus die samenwerkte met Williams.

Getty Images

De expert van het Maison bestudeerde de wetenschap van fotosynthese en identificeerde de geurnoten die uit de natuur voortkomen door de kracht van het licht. De weelderigheid van bladeren gestreeld door zonnestralen, de verdampende nectar van vers gemaaid gras en de warme aardsheid van boomstammen die uitdijen onder de zon in het bos.

Het steringrediënt van de geur is het zeldzame galbanum. In de parfumindustrie wordt galbanum al sinds de oudheid gebruikt als basisnoot. Het wordt echter 25 jaar lang grotendeels genegeerd vanwege zijn intense karakter. Williams en Cavallier Belletrud revitaliseren het ingrediënt en vullen de groene, sappige en kruidige noot aan met cederhout, sandelhout, gember en bergamot.

Het parfum is vanaf vandaag beschikbaar via de website en kost € 280 voor 100 ml.

Lees ook: Peggy Gou is het nieuwe gezicht van Maybelline

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Louis vuitton, Pharrell Williams.