Skin flooding: de ultieme oplossing voor een droge en doffe winterhuid?
© Launchmetrics Spotlight

Skin flooding: de ultieme oplossing voor een droge en doffe winterhuid?

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Een nieuwe dag, een nieuwe skincaretrend. Dé tendens op TikTok is skin flooding en heeft alles te maken met hydratatie. Dankzij een nauwkeurig te volgen protocol en aangepaste producten geef je je uitgedroogde huid een boost.

In de winter is onze huid over het algemeen droger en de teint doffer. De belangrijkste reden? Een gebrek aan vocht. Om dit te verhelpen hebben de skincarefans op TikTok dé oplossing gevonden: skin flooding. De term klinkt intens maar het concept is best eenvoudig: je brengt enkele strategisch gekozen lagen verzorgingsproducten aan op je droge en vochtarme huid.

Wat is skin flooding?

Skin flooding is niet nieuw. Het is eigenlijk gewoon een soort rebranding. Het is een veelgebruikte techniek waarbij serums en crèmes in lagen worden aangebracht om de huid te overspoelen met hydratatie. Het in de juiste volgorde aanbrengen van producten maakt het verschil voor hun doeltreffendheid.

/

Hoe ga je te werk?

Je hebt misschien wel de juiste producten in je badkamer, maar het komt er op neer om ze op de juiste manier te gebruiken. Bij skin flooding worden vochtinbrengende producten in een bepaalde volgorde op elkaar gelegd voor een diepere, langdurigere hydratatie. De routine bestaat uit vier eenvoudige stappen: je huid zachtjes reinigen, een nevel of thermaal water of aanbrengen, één of twee serums aanbrengen en ten slotte je huid hydrateren.

Hyaluronzuur is het steringrediënt in deze routine omdat het watermoleculen aantrekt en vasthoudt. Een niacinamideserum heeft verzachtende en ontstekingsremmende voordelen. Door producten zorgvuldig in lagen aan te brengen, te beginnen met dunnere, op water gebaseerde producten, gevolgd door dikkere producten met een hoger oliegehalte, zorg je ervoor dat je producten effectief hydrateren. De huid niet volledig drogen voordat je serums en crèmes aanbrengt is een effectieve manier om het vocht in te sluiten. Je werkt je ochtendroutine af met een laag SPF.

Lees ook: Zo dragen alle Françaises hun haar nu

/

Wat zijn de voordelen van skin flooding?

Uitdroging van de huid kan de oorzaak zijn van roodheden, ontstekingen en acne. De huidbarrière voldoende hydrateren, zal resulteren in een zachtere, soepelere huid. Je sluit als het ware vocht in alle lagen van de huid in om water vast te houden en de huid gehydrateerd te houden.

Past de techniek bij alle huidtypes?

Alle huidtypes hebben baat bij deze methode: diepe hydratatie kan immers geen negatieve gevolgen kan hebben. Wel belangrijk is dat je de frequentie waarmee je de producten gebruikt, aanpast aan je huidtype. Heb je een extreem droge huid, voeg de producten dan toe aan je dagelijkse routine. Als je een vette of gecombineerde huid hebt, volstaat een wekelijks shotje skin flooding. Heb je een gevoelige huid of last van acne, raadpleeg dan een specialist voor je een uitgebreide routine opstart.

Shop onze favorieten

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Beauty trend, Skin flooding, Skincare.