Dit is waarom een vitamine C serum niet in je make-up routine mag ontbreken
© Getty Images

Dit is waarom een vitamine C serum niet in je make-up routine mag ontbreken

Door Emma Verbeke, Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

Tijdens warme zomerdagen of op reis dragen we liefst zo weinig mogelijk make-up. Toch is dat voor veel vrouwen geen eenvoudige stap, zeker wanneer hun huid er zonder foundation dof en grauw uitziet. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een skincare product voor elk probleem. Het geheim voor een stralende huid? Een vitamine C  serum!

/

Onze huid wordt elke dag blootgesteld aan verschillende externe factoren die onze huid aantasten. De zon, lucht, rook en vervuiling zorgen ervoor dat er vrije radicalen gevormd worden die op hun beurt oxidatieve stress veroorzaken. Door die stress wordt het metabolisme van de huidcellen verstoord en worden collageen en elastine afgebroken. Het resultaat? Een huid die er minder jeugdig en erg dof uitziet.

Lees ook: Bjorn Ghyselen van Peterselie Bruxelles: “Een handtas is een object om spullen te dragen, ik zie niet in wat dat met gender te maken heeft”

/

Vitamineboost voor je huid

Gelukkig bestaan er ook manieren om de weerstand van onze huid een handje te helpen. Goede en vitaminerijke voeding is hierbij een eerste stap in de goede richting. Maar je kan ook gewoon je huid vanaf de buitenkant boosten met een vitamine C serum.

Vitamine C is een onmisbaar element voor een gezond lichaam. Het heeft een anti-oxidatieve werking die de huid beschermt tegen oxidatieve stress. Een serum met vitamine C bevat vaak een lage concentratie zuivere vitamine C. Uit onderzoek is namelijk al gebleken dat een dosis die hoger ligt dan 20% niet effectiever werkt en zelfs je huid kan irriteren. Een vitamine C serum wordt rechtstreeks op de huid aangebracht, daar waar de huid het meest kan gebruiken.

/

Onmisbaar deel van je routine

Er bestaan tegenwoordig zoveel verzorgingsproducten dat we ons vaak afvragen of onze huid een product echt nodig heeft. In het geval van een vitamine C serum is het antwoord volmondig ‘ja’. Zonder een krachtige antioxidant krijgen vrije radicalen namelijk vrij spel, waarna je huid er snel dof gaat uitzien. Bovendien zorgen dezelfde schadelijke stoffen er ook voor dat je huid sneller oud wordt en ook daar is het serum opnieuw de redder in nood. Het krachtige serum is een echt wondermiddel voor een jongere, stralende huid.

Je brengt het serum best aan tijdens je ochtendroutine. Onze huid wordt vooral overdag blootgesteld aan al die agressieve stoffen, dus dan heb je de bescherming het meest nodig. Breng het serum aan na het reinigen van je huid en voor het gebruik van een dagcrème of SPF. Vaak zie je na een of twee weken al resultaat, waardoor je deze zomer zorgeloos zonder make-up kan genieten.

/

Onze favorieten

Meer lezen? Van concealer tot wattenschijfjes: 7 influencers over hun favoriete beautyproductWaarom microbioom plots hot topic is in de skincare

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Serum, Vitamine C, Vitamine C serum.