Waarom microbioom plots hot topic is in de skincare
© Dove

Waarom microbioom plots hot topic is in de skincare

Leestijd: 1 min

Dove pakt uit met een nieuwe lijn douchegels die pH-neutraal zijn, geen sulfaten bevatten en microbioomvriendelijk zijn. Micro what?

Net zoals gluten in de voedingswereld, lijkt het woord microbioom in de verzorging een nieuw hoofdstuk in te slaan. Waarom hebben we altijd over dat microbioom gekeken? Wat is het, en wat doet het? Betekent dit een nieuwe revolutie in skincare?

Wat is dat, het “microbioom” van de huid?

Biome komt van het Griekse bios, wat ‘leven’ betekent. Micro staat voor klein, want het gaat om iets dat het blote oog niet kan zien. Samen maakt dat het microbioom, een gemeenschap van miljarden micro-organismes dat leeft op de huid. Beeld het in als een onzichtbaar eco-systeem dat de huid helpt om het in een gezonde staat te houden.

Lees ook: Gezichtsolie: waarom gebruiken, hoe gebruiken en onze favoriete producten. 

/

Waarom is “microbioom” plots een hot topic in de huidverzorging?

Recent onderzoek wijst uit dat een verstoring van het microbioom ontstekingen, irritatie, een droge, jeukende huid, dermatitis kan veroorzaken en zelfs sommige huidaandoeningen kan verergeren. Voorheen was onderzoek naar het darmmicrobioom (het miscrobioom in het digestieve systeem) enorm populair, denk maar aan de onderzoeken naar gluten en intoleranties. Nu wordt diezelfde trend doorgetrokken maar dan in de huidverzorging.

Degeneres_Microbiome_Bottle Deeply Nourishing 0%

Lees ook: Zomerverzorging: de beste scrubs en peelings voor een zijdezachte huid. 

/

Hoe introduceert Dove het microbioom in zijn gamma huidverzorgingsproducten?

Zorgdragen voor je huid, is zorgdragen voor je microbioom. Dit betekent producten gebruiken die de pH en het microbioom van je huid respecteren terwijl je haar reinigt. Harde zepen en sulfaten kunnen de micro-organismen van de huid verstoren. Zachte reinigingsmiddelen zoals Dove Body Wash hebben echter een neutrale pH, en zijn even mild voor de huid als water.  De formule respecteert de zuurtegraad van de huid zodat het microbioom evenwichtig blijft. Dat geeft een douchegel die zacht is voor de huid én het microbioom, even mild als water.

Meer info: www.dove.com
Dove douchegels:

  • 100% zachte reiniging
  • 0% sulfaten
  • pH neutraal
  • microbioomvriendelijk

Prijs: vanaf €3,49

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.