Strawberry Girl: nu al de mooiste beautylook van de zomer?
© Launchmetrics Spotlight

Strawberry Girl: nu al de mooiste beautylook van de zomer?

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Na latte make-up en glazed doughnut duikt er een nieuwe beautytrend geïnspireerd door eten op. Bij de 'Strawberry Girl'-look draait alles om blozende, sproeterige wangen.

/

Een Strawberry Girl of aardbeidenmeisje ziet er uit alsof alsof ze de hele dag in de zon heeft gelegen, maar dan zonder zon en zonder zonschade. De trend hebben we te danken aan Hailey Bieber. Het Amerikaanse model postte een reeks selfies op Instagram waarop de resultaten van de techniek te zien zijn. Bieber ziet er fris uit en combineert rozige wangen met opgemaakte wenkbrauwen en gekrulde wimpers.

Strawberry Girl: dewy en dauwachtig

De look van een Strawberry Girl is eenvoudig te bekomen. Begin met een getinte, lichte dagcrème als basisproduct, voor een dewy en dauwachtig effect. Voor de wangen zoek je een crème-achtige blush die je met je vingers of een beautyblender in de huid kan laten smelten. Bieber bracht de blush niet alleen aan op de wangen, maar ook over de brug van haar neus. Breng de blush niet aan op je slapen, voorhoofd of kin. Gebruik voor deze plekken een highlighter of een bronzer.

Zorg ervoor dat je een kleine, speciale borstel gebruikt voor het aanbrengen. Met een grote kwast breng je blush aan op een veel groter, rond gebied, in plaats van direct op je wangen. Blend de blush met de huid. Als je te veel blush hebt aangebracht, gebruik dan een poederkwast met een beetje doorschijnend poeder om de kleur te verzachten en de randen van het product te vervagen zodat het er natuurlijk uitziet.

Gezonde sproetjes

Ook sproeten ontbreken niet bij de gezonde look. Je benadrukt of creëert ze met een wenkbrauwpotlood of taupekleurige oogschaduw. Teken de sproetjes op de brug van je neus en over je wangen en demp ze in de huid, om het effect te verzachten. Let erop dat de sproeten niet allemaal even groot zijn en ongelijk zijn verdeeld over het gezicht. Hoe meer afwisseling, hoe natuurlijker.

Lees ook: Deze skincaretrends wil je wel of nét niet proberen

/

Onze favorieten voor de Strawberry Girl-look

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Beautytrend, Blush, Hailey Bieber, Trend.