Paris Fashion Week: de Dior make-uplooks voor de herfst-winter 2018/19 collectie
© Dior

Paris Fashion Week: de Dior make-uplooks voor de herfst-winter 2018/19 collectie

Leestijd: 1 min

Gisteren ging de modeweek van Parijs van start. Naar trouwe gewoonte geeft Dior het startschot met haar show. Gisteren nog op de catwalk, vandaag het verslag van de Dior make-uplooks van de hand van Peter Philips op marieclaire.be.

Geen klassieke look maar kleur alom: fel gekleurde eyeliners in combinatie met anders gekleurde brillenglazen. De ogen zijn letterlijk de eyecatchers van de look. Een fel gekleurde eyeliner komt zowel tegen de bovenste als tegen de onderste wimperrand. Hiervoor werden de Dior On Stage Liners in roze, rood, blauw, geel, groen, … gebruikt.

“Ik wou spelen met de kleuren van de zonnebrillen die erg aanwezig zijn in de collectie. Dat deed ik door eyeliners te gebruiken in de complementaire kleur zodat de lijn door de bril optisch wordt gecamoufleerd en enkel zichtbaar is wanneer je de bril afzet”, aldus creatief directeur Peter Philips.

De look werd afgewerkt met een mooi gedefinieerde wenkbrauw (met de Dior Brow Styler en de Diorshow Bold Brow).

Voor de basis werd een natuurlijke foundation gebruikt die veel licht geeft aan het gezicht, verkregen door een combinatie van het Capture Glow Booster Serum en de Diorskin Forever Undercover foundation. Deze foundation geeft een goede dekking en toch behoudt de huid haar natuurlijke uitstraling. Hier en daar komt een toets van de Undercover Concealer om alle oneffenheden weg te wissen. En om extra te spelen met de lichtinval komt daar wat Glow poeder overheen.

De lippen werden enkel wat geplumpt met de Dior Addict Lip Maximizers.

Meer nieuws over Paris Fashion Week lees je hier.

Meer Dior nieuws over lees je hier.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Dior, Herfst, Make-uplooks, Paris fashion week, Peter Philips, Trends, Winter.