Hoe blijven we nu echt langer jong, mevrouw? Dit en meer gerichte schoonheidsvragen aan Dior’s verzorgingsexperte Claire Liebbe
©

Hoe blijven we nu echt langer jong, mevrouw? Dit en meer gerichte schoonheidsvragen aan Dior’s verzorgingsexperte Claire Liebbe

Leestijd: 5 min

We spreken met Claire Liebbe, de vrouw die reeds 17 jaar alle verzorgings- en massagetechnieken voor de Dior schoonheidsinstituten ontwikkelt. We wisten haar te ontfutselen hoe we nu echt langer jong kunnen blijven, wat vrouwen verkeerd doen in hun beautyritueel en welke verzorgingsproducten nu echt essentieel zijn. Kom het allemaal te weten in dit artikel.

Wat is het voordeel van een Dior behandeling in een instituut tegenover thuis?

“Dat is een wereld van verschil. In het instituut worden professionele en manuele massagetechnieken en gestes gebruikt die je zelf onmogelijk kan uitvoeren. En er worden producten gebruikt die enkel in het instituut mogen worden toegepast omdat ze erg diep en intens op de huid inwerken. Maar het effect daarvan is dan ook navenant.”

“Natuurlijk speelt ook de ervaring met het merk en de locatie die daaraan verbonden is mee. De luxe-ervaring die je hier bijvoorbeeld aantreft in het Plaza Athenée in Parijs evenaar je nooit in je eigen badkamer.”

Hoe vaak moet je zo’n behandeling uitvoeren om je huid in goede conditie te houden?

“Ideaal zou zijn één keer per maand, maar om eerlijk te zijn is er bijna niemand die dat doet. Wie een keer om de twee maand een gelaatsbehandeling laat uitvoeren is al heel goed bezig. Eigenlijk zou je een maandelijks beautybudget moeten voorzien voor massage en verzorging. Ik koop sinds tien jaar gewoon een paar schoenen minder en geef meer aan verzorging uit, maar bij mij is het te laat (lacht). En dat hebben de millennials wel goed begrepen. Zij doen wat de oudere generatie nu pas inziet: ze zijn zich veel bewuster van wat ze eten en smeren en trekken meer tijd uit voor zichzelf en voor hun verzorging. En dat loont op termijn.”

“Om je huid zo lang mogelijk jong te houden is het belangrijk haar goed te verzorgen, gifstoffen af te voeren en te peelen. Vroeg beginnen is de boodschap. De producten van de Capture Youth lijn kan je zelf afstellen op je behoeften. Ze werken zowel preventief als tegen gevestigde tekenen van veroudering.”

Vijf serums met elk een verschillende werking op een ander aspect, dat lijkt een moeilijke keuze? Kan je ze ook combineren en tegelijkertijd gebruiken indien je niet wil kiezen tussen een betere éclat en minder rimpels?

“Het is zeker niet ingewikkeld. Er is maar één crème die perfect aansluit bij ieders behoeften. Die kan je combineren met de boosters. Die voeg je à la carte toe, naargelang je behoefte van het moment. Zo kies je ’s morgens bijvoorbeeld voor een serum dat je meer éclat geeft en na het sporten voor de booster tegen roodheden.”

“Je kan ze apart gebruiken maar je mag ze gerust mengen (dan beperk je je best tot drie serums). Je kan kiezen uit meer volume, een matterend serum dat je poriën vernauwt, een liftend serum, een verzachtend serum tegen roodheden en eentje die je teint weer doet stralen. Je mengt de druppels onder je crème voor je eigen persoonlijke cocktail.”

Hoe ziet je eigen beautyritueel eruit?

“Ik weet niet of ik het ideale voorbeeld ben, want ik ben constant producten en massagebewegingen aan het uittesten. Maar wat ik zeker doe is mijn huid goed reinigen. Dat is het allerbelangrijkste! Zowel ‘s avonds als ’s ochtends. Daarbij masseer ik mijn huid goed, dat helpt om je huid te wekken, ze van zuurstof te voorzien en te ontgiften. Daardoor  dringt je verzorging nadien ook beter in (en is ze dus effectiever).”

“Ik reinig ’s avonds twee keer: eerst met olie dan met een mousse en ik sluit altijd af met een lotion. ’S morgens gebruik ik enkel de mousse. Ik gebruik ’s avonds meestel enkel een serum en overdag voed ik mijn huid met een serum en bescherm ik haar met een dagcrème.”

Wat moeten vrouwen thuis doen om hun huid zo goed mogelijk te verzorgen en te onderhouden?

“Dat is moeilijk te zeggen, elke huid is anders en vraagt om een gepersonaliseerd verzorgingsritme maar grosso modo kan je stellen dat ze goed vaart bij twee keer per maand een scrub, om de huid te ontvetten en op te frissen. Ook is het heel belangrijk om regelmatig een gezichtsmasker te gebruiken om je weefsels diep te impregneren. En natuurlijk is goed demaquilleren key voor iedereen! Nadien gebruik je best een lotion om de huid te prepareren. Als je dan verder gewoon een serum en een beschermende crème gebruikt voor overdag, maakt dat op termijn een heel groot verschil! ’

“‘S nachts mag je de huid gewoon laten ademen en volstaat het om enkel een serum te gebruiken, zo kan je huid zelf werken en zich herstellen.”

Wat is de grote fout die veel vrouwen nog maken in hun verzorgingsritueel?

Niet reinigen, ik zie dat meteen! De huid is vaal, dof en gerimpeld. Soms moet ik me inhouden op straat geen vrouwen aan te spreken en te zeggen dat ze hun huid beter moeten verzorgen.”

“Een andere fout die veel vrouwen maken is dat ze te veel en te rijke crème gebruiken! Het is belangrijk om je huid zelf ook te laten werken. Wanneer je je huid een beetje op dieet zet, moet ze zelf meer moeite doen en omdat ze altijd wat honger overhoudt neemt ze de producten die je aanbrengt veel gretiger op. Een te rijke crème maakt je huid daarentegen minder fris. Je kiest beter voor een dunnere textuur die je goed in masseert. Want je huid goed stimuleren aan de hand van bewegingen is een betere manier om ze te boosten.”

Wat is je visie op schoonheid?

“Voor mij is een mooie vrouw iemand die fris is, straalt, zich ontfermt over anderen en positief is. Kortom iemand die geluk en liefde uitstraalt. Dat breng je over op andere mensen.”

Zijn er tendenzen op te merken binnen verzorgingen?

“Vrouwen willen weten hoe ze hun gezicht moeten masseren en die handelingen mogen dan ook sterk en intens zijn. Net zoals gymnastiek voor je lichaam willen ze voelen dat er iets gebeurt want ze willen resultaten zien. Dus ze kiezen voor een meer natuurlijke maar ingrijpende manier van stimuleren.”

“Andere trends die het goed blijven doen zijn oude technieken die we op een hedendaagse manier toepassen: zoals bewegingen op je meridianen, yoga,…”

“We zijn ons meer bewust van wat we eten en consumeren en ons lichaam en welzijn krijgen een belangrijke rol toegespeeld. We beseffen dat gezond eten en leven zich op termijn ook uit in onze schoonheid. Wie een gezond lichaam heeft, straalt dat immers ook uit en krijgt een mooier vel en lijf.”

“Nog een tendens is dat we ons bewust zijn van het feit dat we veel zaken op automatische piloot doen. We beseffen dat de hele dag naar het scherm van onze telefoon kijken ons triest maakt. En we geven meer om rituelen die ons meer bewust maken, proberen meer in het nu te leven en te genieten van de dingen om ons heen. Vrouwen realiseren zich dat ze tijd moeten investeren aan het zich goed voelen.”

Wat mogen mensen verwachten van de Diorbehandeling?

“De Youth & Density Treatment werkt vooral in op de huid maar ook op de gelaatsspieren. Je voelt dat het gelaat zich herstructureert. De ‘Capture Youth’ producten worden gebruikt en aangepast aan de persoonlijke behoeften aan de hand van de vijf boosters. Door de massages werken de serums effectiever en neemt je huid de crème beter op wat ze verstevigt, kalmeert en hydrateert.”

De verzorging begint altijd met een rugmassage want je gezicht verzorgen begint bij de ontspanning van je lichaam. Daardoor is je houding beter, voel je je beter en is ook je gezicht meer ontspannen. Ook staan je schouderbladen rechtstreeks in verbinding met je ogen. Door je schouders te ontspannen glanzen je ogen meer, voelen ze comfortabeler en krijg je een meer open en klare blik. In dit digitale tijdperk waarin iedereen zo veel tijd spendeert achter computers en telefoons, is dat belangrijk. Je ogen geraken moe van het blauwe licht en je houding is gespannen.”

“Met de verzorging willen we een ontspannen omgeving creëren zodat je ook een betere houding aanneemt wanneer je terug voor je computer zit. Nadien is ook je huid mooier en zie je er beter uit.”

 

Dior Capture Youth verzorging:

langer jong

De Capture Youth Age Delay Advanced crème, Dior, € 100,28. Serum Capture Youth, Dior, € 100,28

Youth & Density Treatment, € 240 voor 90 minuten.

Hôtel Plaza Athénée Paris
25, avenue Montaigne
75008 Paris, France
Telephone
+33 (0)1 53 67 65 35

Lees hier hoe je je huid laat stralen met de juiste make-up.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Anti-age, Behandeling, Capture Youth, Dior, Gelaat, Langer jong, Verzorging.