Crush of the day: meer, voller en dikker haar met de haarproducten van Sisley
©

Crush of the day: meer, voller en dikker haar met de haarproducten van Sisley

Leestijd: 2 min

Het gat in de markt vinden op beautyvlak? Dat is een uitdaging. Toch vond Sisley er één: de behoefte aan een gamma hoogkwalitatieve verzorgingsproducten voor je haar in de haute parfumerie. Hun expertise op vlak van huidverzorging wordt nu dus ook toegepast op de haren. De nieuwe haarproducten van Sisley beloven meer, voller en dikker haar.

En vooral op de hoofdhuid dan, want ook die krijgt te maken met dezelfde stress, veroudering, en beschadiging als je huid. Gevolg? Wanneer je ouder wordt, maak je minder haar aan en wordt het dunner. En dat wil je vermijden, toch?

Je haardos kan dus best wat hulp gebruiken. Je hoofdhuid bevat immers amper spieren en krijgt geen beweging waardoor er weinig bloed circuleert en ze het moeilijk heeft om zich voldoende te voeden. De queeste van Sisley is om de levende cellen (zoals de keranociten en megalocyten) in je hoofdhuid te stimuleren, zodat je voldoende keratine en proteïnes aanmaakt. Want alleen zo kan je gezonde en volle haren produceren.

De producten zitten boordevol mineralen en vitaminen die bijdragen aan de gezondheid van je haar. Ze spelen voornamelijk in op het ecosysteem van je hoofdhuid met actieven die de microstimulatie versterken, zoals rijstproteïnen, peptiden en eenkoorn.

Alpha Bisabolol en katoenproteïnen stimuleren de bloedsomloop, terwijl biotine (of vitamine H) zorgt voor de aanmaak van meer keratine. Zo kan je haarwortel je haar beter vasthouden, groeit het beter, wordt het dikker en krijg je meer densiteit. Antioxidanten zorgen voor de nodige extra bescherming.

Zelfs grijs haar kan je deels voorkomen. Stress en ouderdom zorgen voor een verstoring van je melanine aanmaak. Ook dat voorkomt de shampoo door de melanineproductie te stimuleren.

En de resultaten van die betere voeding van je hoofdhuid? Die lees je uiteindelijk af van de haren zelf: ze glanzen, vallen dikker en voelen sterker aan.

Uiteraard werd er ook aan de haren zelf gedacht bij de producten. Karitéboter, macademia-, camelia- en notenolie beschermen je haarvezel en maken je haar gladder. En de glans, daarvoor wordt beroep gedaan op moringa en katoenzaadolie.

Het gamma moet je zien als een soort spabehandeling voor je haar waarbij je best alle stappen volgt voor een optimaal resultaat. Het serum bevat de hoogste concentratie aan werkstoffen maar ze heeft ook een stylende werking. Net zoals een droogshampoo zorgt ze voor een heel fijne, werkbare textuur.

dikker haar

Ook de shampoo heeft een groot aandeel: tijdens het inmasseren dringt een eerste dosis werkstoffen je hoofdhuid binnen. De haarolie zal je trouwens niet snel vergeten. Haar geur is immers zo verslavend lekker dat je deze laatste stap niet wil overslaan. Bovendien bevat ze drie essentiële oliën die goed zijn voor je haar.

dikker haar

De producten bevatten geen schadelijke siliconen en sulfaten en de shampoos zijn te verkrijgen in een versie voor volume of voor meer discipline. Omdat de shampoos natuurlijker zijn, schuimen ze iets minder dan hun gewone broertjes.

De Soin Démelant maakt je haar meteen doorkambaar en is rijk maar dankzij haar lichte textuur (die meteen indringt) niet verzwarend. En het masker stimuleert in tien minuten tijd je metabolisme terwijl de olie zorgt voor een mooie touche éclat.

dikker haar

Indien al deze factoren nog niet volstaan om je te overtuigen, dan geeft de mooie vormgeving wel de doorslag… Moest het nog niet duidelijk zijn: WIJ ZIJN FAN!

Daarin zijn we trouwens niet alleen. Er werden tests uitgevoerd met gezondheidsbureau Sabouraud waarbij na 12 weken 90 % van de testpersonen een grote verbetering merkten van 9 % meer haar.

In Parijs zijn er drie bekende kappers die het ritueel toepassen: Yumiko Hikage, Mattieu Seguier en Fabien Giambona. Bij ons is het nog even wachten op een salon dat de spabehandeling uitvoert.

Wel kan je vanaf april in verschillende verkooppunten een haardiagnose laten uitvoeren met meetinstrumenten. Dat neemt ongeveer vijf minuten in beslag.

Soin Lavant € 60, Crème Démêlant Restructurante, € 55, Masque Soin Régénérant, € 75, l’Huile Précieuse Cheveux, € 80 en Le Sérum Revitalisant Fortifiant € 150.

Lees hier alles over de nieuwe haarkliniek die je helpt bij haaruitval.

Lees hier alles over een stralende huid.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Densiteit, Haar, Hair spa, Sisley, Volume.