Goed nieuws bij haaruitval: Carpe opent een haarkliniek
© Shutterstock

Goed nieuws bij haaruitval: Carpe opent een haarkliniek

Leestijd: 1 min

Bij het horen van het woord haaruitval, denken de meesten spontaan aan mannen. Onterecht, want haaruitval kan ook bij vrouwen een echt probleem zijn. Merk je dat je haren bij bosjes uitvallen en is dit niet enkel tijdelijk? Dan kan een bezoek aan de nieuwe haarkliniek een oplossing bieden.

Het Antwerpse Carpe Clinic is bekend om haar cosmetische ingrepen. De dermatologen werken er al langer rond problemen zoals haaruitval, maar nu opent er dus een geheel nieuwe vleugel in het gebouw waarin men zich enkel zal toeleggen op jouw haar en waarom het uitvalt.

Eerst wordt er een grondige analyse gedaan aan de hand van een vragenlijst, een haaranalyse met gespecialiseerde apparatuur en een gedetailleerde foto van de hoofdhuid. Ook krijg je een voorschrift mee voor een bloedafname bij de huisdokter.

Dermatologen stellen aan de hand van de resultaten een behandelplan op maat samen. De technieken die worden gebruikt, zijn bedoeld om slapende haarfollikels weer actief te maken aan de hand van shampoo’s, vitaminen, haarinjecties (zoals intramusculaire injecties met vitaminenpreparaten, needling, PRP en mesotherapie) en haarstimulerende toestellen met LED licht. Zelfs wanneer je haren erg dun worden, kan de behandeling verbetering brengen.

Carpe Clinic Haarkliniek,  Jan Van Rijswijcklaan 162/1A, 2020 Antwerpen, www.carpe.be. Het eerste consult is gratis en is op afspraak, nadien zijn de prijzen afhankelijk van de gekozen behandeling: Mesotherapie met LED en IM , € 180. Needling met LED en IM, € 180. PRP met LED en IM, € 250, een een medisch consult na de bloedanalyse, € 80.

`

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Carpe, Dun haar, Haarkliniek, Haaruitval.