Stralende huid: tips van een visagiste en beautyaddicts
© Shutterstock

Stralende huid: tips van een visagiste en beautyaddicts

Leestijd: 1 min

Een stralende huid is al wat de klok slaat. Glanzende make-uppaletten gaan als zoete broodjes over de toonbank, maar doseren is de boodschap. Met deze tips van een visagiste en de beautyaddicts van Planet Parfum is die mooie, glowy skin binnen handbereik.

‘Natuurlijk’ met een twist

De glowy look op een mooie manier toepassen is een kunst. Zo is het niet de bedoeling om de huid volledig naturel te laten, maar ook niet om haar van een hele paillettenregen te voorzien. Een mooie, stralende huid is immers het mooist wanneer ze van nature straalt. Je huid goed verzorgen aan de hand van verschillende stappen is de basis, en een goede hydratatie is een absolute must.

3 Tips voor een stralende huid van visagiste Anne Lallemand

1. Een goede basis

Om het licht te kunnen reflecteren moet het huidoppervlak zo glad mogelijk zijn. Daarvoor kan je de huid zachtjes exfoliëren, wat meteen ook roodheid voorkomt (allesbehalve glowy!).

2. Ode aan het masker

De kortste weg richting een stralende huid is nog steeds een masker boordevol hydraterende ingrediënten die het natuurlijke éclat van de huid boosten.

3. Keep it light

Doseren is de boodschap. Daarom is het belangrijk precies en voorzichtig te werk te gaan en in stapjes extra product toe te voegen. Alleen zo kan je vermijden dat bepaalde delen van je gezicht te veel gaan glanzen, te licht zijn of te veel product dragen.

/

De perfecte stralende foundation

Een highlighter is het geheim van een gladde en een satijnachtige huid. Ook een primer bezorgt je onmiddellijk éclat, maar kan soms net iets te veel van het goede zijn. Voor een natuurlijker resultaat meng je hem best met je foundation. En wat die foundation betreft? Kies voor een delicate textuur die toch ook zorgt voor een lichte dekking. Concealer vervolledigt deze heilige drievuldigheid. Let er op dat je concealer niet te licht is van tint en deze mooi aansluit met je huidtint en je kleur foundation.
Tip van een fan: vergeet camoufleren, denk egaliseren!

Highlighten

Hoe preciezer je licht op je gezicht aanbrengt, hoe mooier het glowy resultaat zal zijn. Dit doe je op de plekjes die normaal gezien van nature al het licht vangen, zoals de bolle delen van je gezicht: op je jukbeenderen, je wenkbrauwbeen, je neusbrug, eventueel op je kin en in het midden van je voorhoofd.

Producten die je doen stralen

 

 

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Foundation, Glowy, Highlighter, Make-up, Planet Parfum, Scrubben, Stralende huid.