Deze manicuretrend komt precies op tijd voor de lente
© Launchmetrics Spotlight

Deze manicuretrend komt precies op tijd voor de lente

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Manicuretrends komen en gaan, maar de French manicure blijft tijdloos. De klassieke look heeft een subtiele update gekregen voor de lente. 

/

Manicuretrends komen en gaan, denk aan aurora nails en babyboomnagels, maar de French manicure blijft een tijdloze favoriet. Met zijn combinatie van lichtroze gelakte nagels en elegante witte tips blijft deze stijl een klassieker. Voor wie houdt van minimalistische en kort gehouden nagels is er goed nieuws: deze traditionele look heeft een subtiele update gekregen, precies op tijd voor de lente.

Lees ook: Deze trend zie je overal en wil je zelf proberen: de zijscheiding

Een klassiek en subtiele trend

Het was Barbie-ster Margot Robbie die de schijnwerpers richtte op micro-Franse nagels toen ze tijdens de Academy’s pre-Oscars lunch verscheen met deze subtiele manicure. Robbie’s eenvoudige en natuurlijke nagels pasten perfect bij haar even klassieke outfit: een archief Chanel rokkostuum uit de lente/zomer van 1994.

French manicure

Getty Images

De term micro-French nails werd bedacht door Robbie’s nagelstyliste Betina Goldstein en is een eigentijdse versie van de traditionele French manicure, waarbij de witte tip zo dun mogelijk wordt gelakt en toch een beetje gescheiden is van de basis van de nagel.

Ook tijdens de Oscars, normaal gezien het moment bij uitstek voor opvallende manicures, vielen de schone, frisse en natuurlijk ogende nagels van de celebrities op. Sterren als Jennifer Lawrence, Zendaya en Emma Stone kozen voor minimalisme. Vogue bedacht de term ’the nonicure’.

Kort en vierkant

Het grote voordeel? Een baby French manicure of nonicure is makkelijk te onderhouden omdat de nude tint de uitgroei van de natuurlijke nagel verhult. Je hoeft dus niet meteen terug naar het salon zodra de nagel begint uit te groeien. De baby French ziet er vooral goed uit op korte nagels en met een vierkante vorm vindt Goldstein.

Lees ook: Hoe gebruik je rozemarijnolie om je haar te versterken en te laten groeien?

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Manicure.