Vier nieuwe beautyadresjes om te ontdekken
© pers

Vier nieuwe beautyadresjes om te ontdekken

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Een beautylabo, een nicheparfumerie en een lokale apothekerszaak die uitgroeide tot een heus beauty-walhalla: deze vier beautyadresjes openden onlangs de deuren in ons land.

/

Een ray of skincare in Antwerpen

beautyadresje

Ray

De Gentse apotheek Ray is de laatste jaren on a roll, dankzij een focus op natuurlijke, gezonde en effectieve verzorgingen. Apothekeres Hilde Nys en zoon Thomas begonnen enkele jaren geleden met het formuleren en produceren van enkele beautyproducten, openden een tijdje terug een boetiek in Gent, en zijn nu van plan om het harten – en de huiden – van de Antwerpenaren te veroveren. Het duo opende eind oktober namelijk een nieuwe winkel, in de gezellige buurt De Wilde Zee. Wat begon met een gamma van dagcrèmes en deodorants is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig beautymerk, met zelfs een anti-frizz voor het haar en self-tandruppels.

Ray, Wiegstraat 36 in Antwerpen, meer info op de website.

/

Exclusief beautyadresje in Elsene

beautyadresje

Songe

Als tiener begon Tolga Senel parfums te verzamelen en ontdekte hij nichegeuren. Hij lanceerde de podcast L’Instant Parfumé en reisde de wereld rond om zijn kennis te verdiepen, via wierooksites van Oman en rozenvelden van Turkije. Al die wegen leidden naar Elsene, waar hij in de Kasteleinswijk een eigen parfumerie opende. Senel etaleert er een selectie van 11 merken die hem na aan het hart liggen. Het zijn merken die het verschil maken door het gebruik van kwaliteitsingrediënten en het samenstellen van originele creaties. De meeste van deze parfumhuizen, zoals D’Orsay, Versatile, Aedes de Venustas en Meo Fusciuni, vind je enkel bij Songes Parfumés. Exclusiveit is belangrijk voor Senel.

Songes Parfumés, Kasteleinsplein 22 in Elsene, meer info op de website.

/

Beauty en meer

beautyadresje
Drie jaar Maiwe, dat viert oprichtster Maayke Ruyffelaere met de opening van The Lab. De multifunctionele ruimte fungeert als een belevingswinkel, waar mensen kunnen winkelen en workshops en lezingen kunnen bijwonen. Op het programma staan yogasessies, inspirerende ontbijtochtenden en beautyworkshops. Maiwe-klanten kunnen er hun lege verpakkingen inruilen, en ondergedompeld worden in de wereld van Maiwe. Voor wie Maiwe nog niet kent: bio-ingenieur en skincarelover Ruyffelaere stopt de goede kwaliteiten van wilde rozenbottel in haar natuurlijke verzorgingsproducten.

The Labo bevindt zich in Dodoensstraat 36 in Antwerpen, meer info op de website. 

/

Hip hip Nomige!

beautyadesje

Nog een verjaardag, bij Nomige, hun zesde al. En dat viert het Gentse merk met de opening van een gloednieuw Nomige Skin Center by Maison Victoire in Antwerpen. Nomige verrijkt de stad met een toonaangevende en gepersonaliseerde gelaatsbehandeling op basis van je DNA. Het partnerinstituut Maison Victoire werkt exclusief samen met Nomige als huidverzorgingsmerk, zowel voor behandelingen als voor de verkoop van producten. De plek vormt een oase van rust waar je terecht kan voor een uiterst professionele behandeling, maar ook voor een moment van comfort en me-time.

Nomige Skin Center by Maison Victoire, Van Breestraat 18 in Antwerpen. Meer info op www.maisonvictoire.be en www.nomige.com

Lees ook: Een 10 seconden tandenborstel & andere nieuwe innovatieve beautytools

 

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Beauty adresjes, Beauty hotspot, Hotspot, Hotspot Antwerpen, Hotspot Brussel.