5 x inspiratie voor feestoutfits die je scoort in Maasmechelen Village
© Dirk Alexander

5 x inspiratie voor feestoutfits die je scoort in Maasmechelen Village

Leestijd: 2 min

Nog even en dan is het zover. Moet je nog op zoek naar iets nieuws om aan te trekken? Wij gingen naar Maasmechelen Village en stelden vijf stijlvolle feestoutfits samen die je doordraagt tot de lente.  

Afgelopen oktober trok het Marie Claire-team naar de Front Row-boetiek in Maasmechelen Village voor een feestfotoshoot die dertig lezers exclusief mochten bijwonen. Fotograaf Dirk-Alexander, make-upartieste Sabine Peeters, fashion director Elspeth Jenkins en hoofdredacteur Timon Van Mechelen gaven hen uitleg hoe een modeshoot tot stand komt, en betrokken hen zelfs mee in de selectie van de foto’s en de styling van de outfits. 

Samen kwamen we zo uit tot vijf feestoutfits die we van top tot teen shopten in de boetieks in Maasmechelen Village. Hieronder kan je het resultaat van de shoot bewonderen, en je vindt er meteen ook een aantal stylingtips bij zodat je binnenkort zelf makkelijk de feestoutfit van je dromen samenstelt.

Feestoutfit 1: ingetogen goud

Met een outfit in goud, zilver of brons verdien je sowieso de eerste plaats. Combineer een schitterende broek, zoals deze van Essentiel Antwerp, met robuuste platte schoenen en een simpele trui om een té opgekleed effect te vermijden. Fonkel, maar met mate is het motto. De ‘wandelende kerstbal’ is immers geen na te streven look.  

Total look van Essentiel : Creation Polo, Crease gold pants, Crave earrings, Crilos loafers

Dirk Alexander – Total look van Essentiel: Creation Polo (€145 origineel – €96 outlet), Crease gold pants (€265 origineel – €175 outlet), Crave earrings (€65 origineel – €43 outlet), Crilos loafers (€235 origineel – €155 outlet)

Feestoutfit 2: denim op denim

Total looks in denim zijn al een tijdje terug populair en zijn een ideaal eindejaarsalternatief voor wie het graag wat stoerder heeft. Deze look shopten we bij 7 For All Mankind en combineerden we met hoge hakken voor een feestelijke touch. Draag er een coltrui onder in een felle kleur om buiten naar het vuurwerk te kijken in stijl.

Total look van 7 For All Mankind: Dylan Street Wise Jeans, Boy Jacket Masterpiece

Dirk Alexander – Total look van 7 For All Mankind: Dylan Street Wise Jeans (€230 origineel – €150 outlet), Boy Jacket Masterpiece (€290 origineel – €189 outlet)

Feestoutfit 3: de leren jurk

Het ultieme feestjurkje is dit seizoen ongetwijfeld een exemplaar in leder. Let op de details: ga voor een flatterende lengte en doordachte details, zoals hier de afwerking in kant. Wij combineerden deze jurk van Twinset met een wit T-shirt onder om de look meer gelaagdheid te geven. 

Total look van Twinset: Satin court shoes with platform, Choker with Oval T logo, Midi dress with lace and t-shirt, Black puffer jacket

Dirk Alexander – Total look van Twinset: Satin court shoes with platform (€210 origineel – €141 outlet), Choker with Oval T logo (€127 origineel – €86 outlet), Midi dress with lace and t-shirt (€265 origineel – €178 outlet), Black puffer jacket (€201 origineel – €178 outlet)

Feestoutfit 4: Ruiten troef

Ruitjes ruled the 90s en zijn ook anno 2023 razend populair. Breng ode aan Kurt Cobain in een oversized flanellen hemd met alleen een panty onder, of speel Clueless na in een geruite minirok zoals deze van Liu Jo. In combinatie met een ruit in een andere kleur en grootte creëer je een hippe, frisse outfit die je zowel tijdens als na de feestdagen nog kan doordragen.

Total look van Liu Jo: Tweed skirt, Geometric sweater, GABRIELLE boots

Dirk Alexander – Total look van Liu Jo: Tweed skirt (€165 origineel – €105 outlet), Geometric sweater (€185 origineel – €115 outlet), GABRIELLE boots (€299 origineel – €210 outlet)

Feestoutfit 5: the day after

Een oversized trui met feestelijk detail, zoals deze van Liu Jo met veertjes, is ideaal voor een familiefeest met lichte kater. Werk af met een paar puntige pumps als het wat chiquer moet, of schuif loafers of knielaarzen aan je voeten voor een meer casual effect.

Black turtleneck knitted dress with feathers van Liu Jo

Dirk Alexander – Black turtleneck knitted dress with feathers van Liu Jo (€229 origineel – €155 outlet)

Shop nu ook jouw feestoutfit in Maasmechelen Village en geniet van talrijke voordelen. Meer info op: maasmechelenvillage.com

Fotografie: Dirk-Alexander
Productie & Styling: Elspeth Jenkins
Make-up: Sabine Peeters voor Estee Lauder
Model: Julie bij Models Office

Dit artikel kwam in nauwe samenwerking met Maasmechelen Village tot stand.
maasmechelenvillage.com

LEES OOK:
Agendatip: Maasmechelen Fashion Week
Dit zijn de sneakers die iedereen nu wil dragen
Fusalp: stijl en performance, ook naast de piste

Commercieel team De artikels van >