De schoonheidsgeheimen van Kendall Jenner
© Launchmetrics Spotlight

De schoonheidsgeheimen van Kendall Jenner

Door Aurélie Lambillon en Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Twee keer per dag douchen, zweten tijdens hot pilates-lessen en positieve mantra’s: model en L’Oréal Paris-ambassadrice Kendall Jenner vertelt over de producten in haar badkamerkast, schoonheidsroutines en beautyrituelen.

/

 Kom je wel eens de deur uit zonder make-up?

“Als ik thuis ben in Californië, altijd.”

Hoe verzorg je je huid?

“Ik heb een minimalistische verzorgingsroutine, dat past het best bij mijn huid. Natuurlijk zorg ik er altijd voor dat mijn huid proper is. Vooral na een dagje uit, als ik make-up gedragen heb, als ik heb paardgereden of als ik tijd met mijn dieren heb doorgebracht. ‘s Avonds begin ik met een grondige reiniging, daarna gebruik ik serums en hydrateer ik goed voor de nacht. Ik doe dus geen gekke dingen.”

Wat zegt je haar over jou?

“Ik heb het geluk dat het heel makkelijk, steil en probleemloos is. Ik was het onder de douche en ga dan verder met mijn dag, zonder er veel over na te denken. Maar daardoor heb ik nooit echt geleerd hoe ik het zelf moet stylen.”

Wat is kenmerkend voor je schoonheidsroutine?

“Ik douche twee keer per dag.”

Heb je een beautyobsessie?

“Ik gebruik vaak een gua sha en hydraterende sheet masks, die geven me een fris gevoel tijdens reizen en voor of na jobs.”

Is er een gewoonte waar je graag vanaf wil?

“Ik smeer graag vette lotions, maar die passen eigenlijk niet bij mijn huidtype en verstoppen mijn poriën. Ik was mijn haar elke dag, soms zelfs ’s ochtends én ’s avonds, als ik gesport of gewerkt heb. Meermaals wassen is niet goed voor mijn haar en daardoor wordt het snel vet. Ik wil het beperken tot drie wasbeurten per week en daarna, hoop ik, nog maar één keer.”

Ben je sportief?

“Ik vind het heerlijk om hot pilates te doen in een heel warme ruimte zodat ik veel kan zweten. Ik wissel af tussen boksen, gewone pilates en trainingsessies met mijn coach, die me onder andere met gewichten laat trainen.”

Draag je elke dag parfum?

“Ja. Ik heb een collab gedaan met mijn zus Kim (Kardashian, red.) voor haar  parfumlijnKKW. We hebben drie uniseks geuren gecreëerd, ik kies er telkens één uit op basis van mijn humeur. Mijn favoriet, Olive, ruikt zo lekker dat ik hem altijd en overal bij draag.”

Welke vrouw inspireerde je toen je klein was?

“De heldinnen uit de Disney-klassiekers: Assepoester, Sneeuwwitje en De Kleine Zeemeermin.”

Heb je een mantra?

“Ik heb er een heleboel. Ik houd ze liever geheim, maar ik herhaal ze vaak voor mezelf. Ik vind het belangrijk om op een positieve manier tegen mezelf te praten. Ik herinner mezelf aan mijn waarde, dat ik mooie dingen verdien.”

Wat betekent het voor jou om ambassadrice van L’Oréal Paris te zijn?

“Het is een enorme eer om deel uit te maken van een gemeenschap van zulke sterke, ongelooflijke vrouwen. Viola Davis, Eva Longoria, Camilla Cabello, Elle Fanning, deze groep is te gek.”

Doe je iets groen voor de planeet?

“Ik heb een tequilamerk (818 Tequila, red.) en via dit bedrijf werken we samen met veel organisaties om de planeet te helpen, met name 1% for the Planet. We zijn gecertificeerd B Corp, een ingewikkeld label om te krijgen voor een alcoholische drank. We hebben ook gemeenschapsprojecten in Mexico. We hebben net geholpen bij de bouw van een kinderbibliotheek in Mexico City en zijn betrokken bij onderwijsprogramma’s over duurzame landbouw. Als ik ermee instem om mijn naam op een product te zetten, wil ik dat het zo deugdzaam mogelijk is.”

Lees ook: De schoonheidsgeheimen van Hailey Bieber

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Kendall Jenner, Skincare.