De schoonheidsgeheimen van Hailey Bieber
© Rhode

De schoonheidsgeheimen van Hailey Bieber

Door Aurélie Lambillon en Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De geuren van Braziliaanse kaasbroodjes, veel slapen en prutsen aan puistjes: model en beauty-entrepreneur Hailey Bieber vertelt over de producten in haar badkamerkast, schoonheidsroutines en beautyrituelen.

/

Om hoe laat sta je op?

“Ik ben niet echt een ochtendmens, ik sta pas op rond 8 à 9 uur. Vooral omdat ik laat naar bed ga, na middernacht. Als ik niet genoeg slaap, word ik humeurig.”

Kom je wel eens de deur uit zonder make-up?

“Heel vaak, ik geef er zelfs de voorkeur aan. Ik voel me prettiger als ik geen make-up draag. Ik voel me meer mezelf.”

Hoe verzorg je je huid?

“Slapen met make-up op is een no-go, dus reinigen is het belangrijkste. Als ik reis, droogt mijn huid snel uit en krijg ik puistjes door de vliegreis en de jetlag. Daarom neem ik altijd een hydraterend en voedend masker mee. Glazing Milk van Rhode Skin zit vol ceramiden en is dorstlessend, kalmerend en helpt de barrièrefunctie van de opperhuid te herstellen. Ik breng hem zelfs aan op mijn nek, decoletté en armen.”

Wat is kenmerkend voor je schoonheidsroutine?

“Ik ben heel regelmatig en ijverig in mijn huidverzorgingsroutines: wat ik doe, welke producten ik gebruik en op welke momenten van de dag.”

Heb je een beautyobsessie?

“Ik ben fanatiek bezig met huidverzorging. Ik vind het heerlijk om nieuwe producten uit te proberen en me te verdiepen in de wereld van actieve ingrediënten.”

Is er een gewoonte waar je graag vanaf wil?

“Puistjes uitknijpen. Ik peuter zelfs kleine, nauwelijks zichtbare meeëters open. De onmiddellijke voldoening die het geeft om zo’n puistje even snel weg te prutsen, weegt niet op tegen de enorme rode vlek die erop volgt.”

Doe je iets groen voor de planeet?

“Ik gebruik kleine, herbruikbare make-up removerschijfjes. Je koopt ze in een klein zakje zodat ze niet beschadigd raken in de wasmachine. Heel praktisch.”

Hoe ontspan je?

“Door een lekker, warm bad te nemen.”

Heb je een natuurlijk middel om met stress om te gaan?

“Ik adem bewust en diep in en uit.”

Wat zijn de geuren uit je kindertijd?

“Die van de traditionele gerechten van mijn Braziliaanse moeder en grootmoeder, die veel koken. Zoals pão de queijo, heerlijke kaasbroodjes.”

Heb je een beauty-filosofie?

“Hoe minder, hoe beter. Iets dat ik naarmate ik ouder word besef en op veel gebieden van toepassing is, van mode tot beauty. Ik word steeds meer fan van een moeiteloze en eenvoudige stijl.”

Lees ook: De schoonheidsgeheimen van topmodel Elise Crombez

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Schoonheidsgeheimen.