De schoonheidsgeheimen van Florence Teerlinck
© Laurence Vander Elstraeten (Buro Bonito)

De schoonheidsgeheimen van Florence Teerlinck

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Een stukje chocolade bij de koffie en ontspannen met een gezichtsstomer: make-upartieste Florence Teerlinck vertelt over de producten in haar badkamerkast, schoonheidsroutines en beautyrituelen.

/

Om hoe laat sta je op?

“Tussen zeven en acht uur, afhankelijk van de job die op de agenda staat en hoe lang mijn baby Penelope slaapt. Ik open de
ramen, laat het zonlicht binnen en drink een kop koffi e. Mijn dag begint niet zonder koffie.”

Kom je weleens de deur uit zonder make-up?

“Mensen denken dat je alsvvisagiste altijd cosmetica gebruikt maar niets is minder waar. De meeste visagisten die ik ken, dragen amper of geen make-up. Voor hen is make-up vaak een vorm van kunst. Ik focus vooral op skincare om mijn huid er op haar best te laten uitzien.”

Lees ook: Raf Simons stopt met eigen merk

Hoe verzorg je je huid?

“Gezien mijn fascinatie voor huidverzorging test ik graag producten. Mijn favoriete beautyroutine is een combinatie
van de crèmes en serums van Tata Harper, Susanne Kaufmann en Maiwe. Allemaal duurzame producten. Ik reinig ‘s morgens en ‘s avonds en gebruik steeds een serum, een dagcrème en een zonnecrème, ook tijdens de winter.”

Sport je graag?

“Zes maanden geleden werd ik mama en begon ik na mijn zwangerschap onmiddellijk te sporten. Ik volg twee keer per week barre class, een techniek die ballet en pilates combineert. Als kind deed ik aan ballet, een elegante sport die ook de spieren versterkt. Yoga doe ik ook graag, dan voel ik me één met mijn lichaam. Sport is bevrijdend voor mijn lichaam én geest.”

/

Diëten, ja of nee?

“Mijn leuze is: doe alles met mate. Zo eet ik iedere dag een stukje chocolade bij mijn koffie, maar ik ben geen dessertmadam. Ik drink graag een aperitiefje maar zelden een hele fles wijn. Ik vermijd excessen maar verbied mezelf ook niets.”

Wat betekent leeftijd voor jou?

“Ik geniet van elke leeftijd en ben niet bang om ouder te worden. Elke leeftijd heeft wel een leuke kant. Ik ben net mama, op mijn
33ste, en geniet van elk moment. Ik kijk ook uit naar wat de toekomst brengt.”

Welke geuren herinneren je aan je kindertijd?

“De geur van regen op heet asfalt doet me denken aan late zomeravonden toen ik buiten speelde nadat het geregend had.”

/

De mooiste vrouw die je ooit ontmoet hebt?

“Mijn moeder Bernadette. Ze is 65 en mooier dan ooit. Haar huid straalt, ze draagt zorg voor haar lichaam en gezicht en geniet volop van het leven.”

Een ultieme tip?

“Smeer een gezichtsmasker, zet een zenmuziekje op, steek een geurkaars aan en installeer je een paar minuten voor een gezichtsstomer. Deze routine zorgt voor de ultieme ontspanning. Bovendien ziet je huid er nadien heel erg gezond uit.”

3 favorieten

 

Enzyme Exfoliator van Susanne Kaufmann,
1 € 61 voor 50 ml.

Lees ook:  Kerstcadeaus 2022: de beste geschenktips voor techliefhebbers

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Beauty.