De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins
©

De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 2 min

Marie Claire's fashion director Elspeth Jenkins verklapt elke twee weken haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

/

Live

Mijn bankrekening zegt wel wat vaker dat ik het er wat minder van moet pakken, maar we leven toch maar 1 keer dus af en toe een extraatje moet kunnen. Neem nu een ietsiepietsie extraatje in de vorm van een gans servies van Ottlolenghi voor Serax. Na een fantastische reis in Italië is dit exact wat ik, euh wij, nodig hebben in ons leven. Want deze herfst zal in het teken staan van dinner parties met 10 vrienden en fun. Amiriiiight?

Ottolenghi x Ivo Bisignano voor Serax. Meer info op de website

/

Love

De naam Tom Eerebout valt vaak in de buurt van die van Lady Gaga. Hij is de man die samen met styliste Sandra Amador verantwoordelijk is voor Gaga’s meest iconische looks, Tom overzag persoonlijk de Joanne-tour en haar Las Vegas residencies.

Ik ken Tom al 15 jaar, van toen hij geregeld tussen Bredene en Antwerpen pendelde voor de legendarische Fanklub feestjes. Ik studeerde op dat moment in Londen en kwam zelf geregeld terug naar huis voor doopfeesten (grapje) en verjaardagen dus wij hadden heel wat te bespreken over wat de toekomst voor ons zou brengen.

Daarom ben ik verheugd om zijn collab met Komono voor te stellen. Hij wilde vooral een tijdloos model als de cat eye uitbrengen voor m/v/x. De bril werd ook vervaardigd uit duurzame materialen. In de campagne zie je Tom poseren met bevriende muzikanten als Sylvie Kreusch en DJ Ogenn. J’adore.

Tom Eerebout x Komono, € 139. Vanaf 16 september te koop via de website.

/

Laugh

Persona non Prada bestaat deze week 1 jaar. Ik schreef het boek samen met collega/vriendin Catherine Kosters omdat we al onze wildste verhalen na 13 jaar mode wilden koppelen aan tips hoe je het nu het best of juist niet kan maken in de industrie. Daarbij kwamen de meer dan fabulous illustraties van multitalent/vriend Wim Bruynooghe, dus de pret kon niet op. Want dat was de bedoeling: lachen met onze verhalen en onszelf. En dat doen we goed.

Omdat het boek tussen 2 lockdowns in is verschenen met toch wel een hoop persaandacht (merci aan collega/vrienden van de pers, ik ben jullie eeuwig dankbaar), heb ik toch altijd het gevoel gehad dat we de lancering niet echt hebben kunnen vieren. Vandaar dat ik jullie nu al wil vragen om zaterdag 02/10 vrij te houden, want dan vieren we de Persona non Prada 1 year anniversary uitgebreid bij C&A op de Meir in Antwerpen.

Hou deze rubriek en de Instagram accounts @personanonprada en @elspethjenkinsnr1 in de gaten voor meer info en invites.

En aan iedereen die de moeite heeft gedaan om het boek ondertussen te lezen: love you en ja, alles is echt en niets is overdreven… Sorry, mam!

/

Laat maar

Een typisch fenomeen dat tijdens (of vlak na) de zomer opduikt en waar ik pas echt slechtgezind van word: hyperpigmentatie, ook wel bekend als pigmentvlekken. Ik ben totaal geen zonneklopper, maar blijkbaar zijn 2 terrasjes genoeg om mij een baan ‘age spots’ op mijn wang te bezorgen. Ik weet het, voorkomen is beter dan genezen, dus ik ga nu voor beiden.

Dat doe ik met Melascreen UV SPF 50+ crème van Ducray. Het product is licht dekkend, maar kleeft niet, laat geen witte schijn na, en biedt een maximale bescherming tegen uvb- en uva-stralen. Het Ronacare AP bestanddeel beperkt bruine vlekken. Die van mij zijn na een paar weken gebruik ook al een stuk lichter geworden, dus het werkt. Ik las dat de kans op pigmentvlekken toeneemt ‘met de leeftijd’, maar ik kies ervoor om dit detail te negeren. Kan ze, doet ze: dankzij deze van Ducray.

Ducray Melascreen UV Rijke Crème SPF50+ Bruine Vlekken Droge Huid Airless Pompfles 40ml, € 17,50, hier te koop.

Lees ook: Maak kennis met Naomi Waku, de Brusselse make-upartieste die Instagram en TikTok verovert & De hoogtepunten van New York Fashion Week SS22.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Elspeth jenkins.