De favorieten van moderedactrice Elspeth
© rv

De favorieten van moderedactrice Elspeth

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 2 min

Marie Claire's moderedactrice Elspeth Jenkins verklapt elke twee weken haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

/

Live

Ik leef momenteel in mijn herinneringen, want de plaatsen waar ik mijn mooiste reizen heb beleefd, zijn voorlopig off limits. Toch betrap ik mijzelf erop dat ik stilaan terug begin te dromen, boeken doe ik pas binnen een paar maanden. De coronacrisis is een goed moment om te bekijken waar je nu echt blij van wordt en de dingen of mensen eruitfiltert die je liever achter je laat.

Mijn zomerplannen zijn als volgt: ik wil naar Capri en St-Tropez, 2 bestemmingen die tijdens het zomerseizoen kreunen onder het massatoerisme en die ik dus wil aandoen vooraleer alles terug echt op gang komt. In juni misschien naar hotel Punta Tragara in Capri… Wie weet?

Meer info: hoteltragara.com.

rv

/

Love

De online solden bij mijn favoriete webshops Matches Fashion en Net-a-Porter zijn iets om tweejaarlijks naar uit te kijken. Het was even hout vasthouden of er na de Brexit nieuwe maatregelen (lees: kosten) bij online bestellingen uit het VK zouden bijkomen, maar dat lijkt voorlopig niet het geval.

Lees ook: De nieuwste designertassen waar je écht in wil investeren.

Zelfs voor wie niet van online shoppen houdt, moet hier zijn tijdens de laatste soldenweken. Voor superkoopjes en om merken te ontdekken die je nog niet kende (research noemen ze dat). Ik kocht er dit paar velvet ballerina’s van Stella McCartney, waar ik sinds vorige zomer naar op zoek ben aan een monsterkorting. Ja, er zijn voordelen aan schoenmaat 41 verbonden, eerst en vooral het feit dat weinig mensen die maat delen…

Velvet flats van Stella McCartney, € 247,50 ipv € 495, via Net-a-Porter

rv

/

Laugh

Het lachen vergaat mij snel wanneer het over lachrimpels gaat. Ik mag nog van geluk spreken, want voor mijn gezegende leeftijd van 38 going on 39 zie ik er jeugdig genoeg uit. Ik zeg altijd dat het aan het feit ligt dat ik kinderloos ben. Ik krijg genoeg slaap en heb minder verantwoordelijkheden dan leeftijdsgenoten met een kroost. Toch betrap ik mijzelf er meer en meer op dat ik mij aan mijn huid begin te ergeren. Door het vele binnen zitten met de centrale verwarming op full blast en een chronisch gebrek aan zonlicht, merk ik dat ik deze winter meer last heb van roodheden dan anders.

Ik ben niet het type dat meteen zijn schoonheidsrituelen onder de loep gaat nemen, maar alle hulp is welkom. Enter goeie vriend Dr.Hauschka. Hauschka en ik hebben elkaar leren kennen tijdens mijn studententijd in Londen (oké de producten van Hauschka, niet de man zelf, maar klonk effe leuk).Mijn buurtapotheek had een groot assortiment in huis en de prijs/kwaliteit matchte perfect met mijn studentenbudget en voorkeur voor natuurlijke verzorging. Deze rozencrème is sinds toen een favoriet. Ik draag hem ook vaak als dagcrème onder make-up. Binnenkort breidt het assortiment uit met 3 day lotions, waarover deze lente
meer.

Terug naar de rozencrème: mijn huid voelt egaler aan en roodheden zijn minder zichtbaar. En mijn huid kalm = ik blij. Dus een win-win for all.

Rozencrème Dr. Hauschka, versterkt de droge en gevoelige huid die snel rood wordt, € 27, 95. 

rv

/

Laat Het (op je afkomen)

Je bent meer dan waarschijnlijk lid van 3 Whatsappgroepen die over het thema gaan of je bent al volledig door het eerste seizoen gebinged. Maar voor de lezers onder ons die Netflix-hit ‘Brigerton’ nog geen kans hebben gegeven: meeeeid, are you in for a treat.

Lees ook: Een blik achter de schermen bij de nieuwe Netflix-hit ‘Bridgerton’.

De reeks speelt zich af tussen de Londense jetset in het Regency-tijdperk, maar dan met de inclusiviteit van 2021. Mijn vriendengroep debatteert dagelijks over wie nu het knapst is: de Duke, of oudste broer Bridgerton. Kijk zelf maar. Vooral aflevering 6 is nogal… hartverwarmend.

Netflix

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.