Charlotte Beaude opent eerste winkel in Elsene
© Pers

Charlotte Beaude opent eerste winkel in Elsene

Leestijd: 1 min

De Brusselse Charlotte Beaude lanceerde eind 2020 haar eigen accessoirelabel, met een focus op tassen en sjaals. In het hart van Elsene opent ze deze week haar eerste winkel. Neem een kijkje binnen. 

/

“Ik heb altijd iets gehad met tassen. Dé iconische tas voor mij is de Kelly van Hermès. Ik heb er zelf spijtig genoeg geen. Ook de Brillant van Delvaux is een mooi voorbeeld van hoelang een tas kan meegaan”, vertelde Charlotte in september vorig jaar nog in Marie Claire. Die passie voor tassen mondde uiteindelijk uit in een eigen gelijknamig accessoiremerk.

Haar collectie omvat momenteel verschillende tassen, riemen, sjaals, foulards en sleutelhangers. De lederwaren worden volledig vervaardigd in Frankrijk, de foulards en sjaals in Italië. “Normaal gesproken had ik mijn label in september 2020 moeten lanceren, maar door de coronacrisis lag de productie volledig stil in Europa. Italië en Frankrijk zaten op slot, wat zorg­de voor enorme problemen vlak voor mijn lanceer­datum. Ik heb moeten improviseren en alles herdenken. Zo kwam het idee van de privé­showroom in Brussel: ik kan de klanten individueel ontvangen, hun alles rustig uitleggen, zodat ze het merk Charlot­te Beaude op hun tempo kunnen ontdekken.”

Charlotte Beaude in Brussel

Die privéshowroom kreeg deze week vorm in een winkel op het Brugmannplein in Brussel. Al kan je er alleen op afspraak terecht, dus het exclusieve kantje blijft behouden. “Ik geloof enorm in het concept van private viewings. Ik wil een gezellige omgeving creëren, waarin de klant zich thuis voelt.”

Als architecte van opleiding, richtte ze deze plek zelf in met een sobere en warme sfeer in gedachten. De tafel, die tevens als showstopper geldt, ontwierp ze in samenwerking met het bedrijf van haar man, Terre du Sud, een fabrikant van getint cement. Op termijn wil Charlotte Beaude graag winkels openen in het centrum van Brussel, Antwerpen en Parijs.

Hervormingsstraat 34, 1050 Elsene. Meer info op de website van Charlotte Beaude

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.