5 Belgische vintageshops op Instagram
© Gucci Vault

5 Belgische vintageshops op Instagram

Leestijd: 1 min

De populariteit van vintage valt niet meer te stuiten. Naast de klassieke bakstenen winkels, duiken ook steeds meer Instagramaccounts op waarop je tweedehandsmode kan scoren. Dit zijn onze vijf favoriete Belgische shops. 

/
 1. @daysofgold_
  Aline Knoll dropt elke maand talloze vintage items op haar account Days Of Gold. Wat begon als een hobby groeide ondertussen uit tot een fulltimejob. Inclusief professionele fotoshoots en een designbureau dat haar huisstijl ontwierp.
 2. @hello.buybuy
  Marie Grégoire verzamelt al jaren tweedehands designermode en verkoopt die stukken sinds kort op het Instagramaccount Hello Buybuy. Ze heeft veel stuks van Belgische merken als Dries Van Noten en Bernadette in de aanbieding.
 3. @stof.store
  Wie op zoek is naar archiefstukken van pakweg Walter Van Beirendonck en Haider Ackermann is bij Stof Store aan het juiste adres. De vrouwen achter het account zijn modellen Karina Zharmukhambetova en Maude Van Dievoet.
 4. @pomchi.li
  Liezl Vervloet verkoopt op haar account Pomchi.li voornamelijk designermode uit de jaren negentig. Denk aan een transparante bodysuit van Jean Paul Gaultier of sandalen met sleehak van Prada.
 5. @justwaldo_
  Grécie Van Innis lanceerde Just Waldo tijdens de lockdowns. Ze verkoopt er zelf geen kleren op, maar biedt een platform aan andere vrouwen die van hun oude spullen af willen. Niet lang geleden werkte Van Innis nog samen met tien ontwerpers een upcycled collectie.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.