De blush kreeg een moderne update, en zo gebruik je hem
© Chanel

De blush kreeg een moderne update, en zo gebruik je hem

Door Vitoria Moura Guimaraes en Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Blush zorgt niet alleen voor een gezonde gloed, maar kan nu ook worden gebruikt om het gezicht te contouren en te verhelderen. Lees hier hoe je hem update. 

Het viel op tijdens de defilés lente-zomer 2024 zoals bij Chanel, Miu Miu, Coperni, Leonard en Versace: De modellen hadden een gezonde blos op hun wangen, wat tegelijkertijd voor een liftend effect zorgde en een meer uitgesproken kaaklijn.

Microparels

“Blush breng je best aan op het hoogste punt van de jukbeenderen, om het vervolgens met een grote kwast met zachte haren richting de slapen toe te blenden”, legt Elsa Durrens uit die als visagiste bij Chanel werkt en toonde hoe het moet voor de modeshow Métiers d’art in Manchester, waar de modellen prominente, roze jukbeenderen hadden. “De meeste blushes hebben tegenwoordig microparels die het licht weerkaatsen en fungeren als highlighter”, voegt de experte eraan toe.

Superpigment

Volgens haar is het één van de meest veelzijdige make-up-producten omdat het zowel contouring, wat minder in de mode is tegenwoordig, als highlighter vervangt. “Gebruik een minimum aan product voor een natuurlijk effect”, besluit ze. Hailey Bieber en Elle Fanning zijn al fan. Nu is het onze beurt om deze superpigmenten te (her)ontdekken.

/

Shop onze lievelingsblushes

 

Lees ook: Deze trend zie je overal en wil je zelf proberen: de zijscheiding

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Make-up.