De beauty- en badkamergeheimen van Caroline Rigo
©

De beauty- en badkamergeheimen van Caroline Rigo

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Valse wimpers, een beautytas vol minerale make-up en een gezicht mét expressie en rimpeltjes: visagiste en entrepreneur Caroline Rigo over haar beautygeheimen. (Haar beautymerk Cent Pur Cent viert deze maand zijn vijfde verjaardag!)

/

Vertel iets over je ochtendroutine.

“Ik zet mijn wekker om 6 uur, ik ben uit de veren voor mijn huisgenoten wakker worden. Na een douche reinig ik mijn huid. Dat is de basis voor een mooie make-up.  Ik wissel vaak de producten af, maar ik ben een grote fan van het Belgische Likami. Ik ga steeds voor een dubbele reiniging, op basis van olie en water. De olie neemt vuiligheden weg, de reiniging op basis van water hydrateert en verwijdert de laatste restjes onzuiverheden. Make-up gebeurt op automatische piloot. Ik ga graag met gezonde en natuurlijke producten aan de slag. Wat loose mineral foundation, blush en mascara en je kan de wereld aan.”

En je avondritueel, hoe ziet dat er uit?

Cent Pur Cent

“Voor ik ga slapen, reinig ik mijn huid uitgebreid. De dubbele reiniging werk ik vaak af met een voedend masker. Ik ga nooit slapen met make-up op.”

Welk beautyproduct kan je niet missen?

“Ik draag elke dag valse wimpers. De wimperlijm van Duo zit altijd in mijn handtas. Die staat al decennia lang wereldwijd gekend als de beste wimperlijm.”

Naar welk mirakelproduct ben je nog op zoek?

“Make-up die je niet hoeft af te doen. Of een dagcrème die rimpels voor eeuwig laten verdwijnen, zonder dat daar naalden aan te passen komt.”

Je lievelingsbeautyadresjes?

“Voor een huidverbeteringskuur ga ik langs bij Rosaly Bettens van Naturelle in Houthalen. Ze maakt een nauwkeurige gezichtsanalyse, stelt huidproblemen vast en geeft op maat gemaakt advies. Ze gaat rimpeltjes en kraaienpoten te lijf met aangepaste behandelingen, natuurlijke peelings en producten.”

Heb je een trucje om er snel beter uit te zien?

“Goed reinigen en hydrateren zijn belangrijk, net als veel water drinken en de juiste make-up gebruiken. Je zou versteld staan als je wist wat er in sommige make-upproducten verwerkt wordt.”

/

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Caroline Rigo (@carolinerigo83)

Welke beautytrend zegt je niets?

“Ik ben ruimdenkend. Maar een brede wenkbrauw in één lijn laten groeien, zie ik niet snel gebeuren. Ook haartjes op mijn benen en onder mijn armen krijgen niet veel kans.”

Hoe ga je om met ouder worden?

“Het hoort nu eenmaal bij het leven. Ik mag gelukkig niet klagen wat rimpels betreft. Ik heb één keer botox geprobeerd, maar ben er niet zo een fan van. Ik had geen gezichtsuitdrukking meer. Ik wil niet graag mijn persoonlijkheid verliezen, dus liever een rimpeltje meer, dan geen emoties meer.”

Nog een laatste beautytip?

“Weet wat je smeert. Wees je bewust van wat je smeert. Je hebt maar één gezicht, verzorg het dus goed.”

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.