De Barok Bob, de haartrend die deze lente helemaal in is
© Getty Images

De Barok Bob, de haartrend die deze lente helemaal in is

Leestijd: 1 min

De nieuwe bob-obsessie? Als we afgaan op het internet, wordt het de barokke bob, waarvan de zoekopdrachten de afgelopen maanden met 1000 procent zijn gestegen op Google. 

Bij de barokke bob draait het allemaal om de techniek van het föhnen en de afwerking ervan. Het is een simpele, maar goed gestructureerde haarstijl, gekenmerkt door volumineuze golven. Over het algemeen valt deze coupe net boven de schouders en bevat het langere, lossere lagen, waardoor het veelzijdiger gestyled kan worden. Het straalt glamour en verfijning uit. Het is een klassieke bobvorm, geïnspireerd door tijdloze Hollywoodiconen zoals Marilyn Monroe en Rita Hayworth. En nu ook Zendaya.

Sexy en veerkrachtig

De trend is een verschuiving naar meer gepolijst, luxueus haar, in tegenstelling tot de focus van vorig jaar toen alles onopgemaakt, ingetogen en moeiteloos was. Dit is haar mag er opgemaakt, voller, veerkrachtig en sexy uitzien.

De stijl past bij alle gezichtsvormen en haartexturen en is meer een stylingtrend, dus iedereen met een bob kan het proberen. Vooral ideaal voor fijn of dun haar, omdat het volume en dimensie toevoegt. Maar het werkt ook goed voor dikker, krullend of getextureerd haar, mits op de juiste manier gestyled.

Hoe stijl je het?

Allereerst, versterk het volume met de juiste producten. Vervolgens droog je het haar tot het voor 90% droog en borstel het met een zachte, ronde borstel om maximaal volume te creëren.”

Om een luxueuze bouncy waves te krijgen, voeg je nog meer body toe met een hete borstel of stijltang. Afwerken doe je met een textuurspray voor glans, of als je golvend haar hebt, breng dan een vochtinbrengende en glansversterkende mousse aan.

Lees ook: Deze trend zie je overal en wil je zelf proberen: de zijscheiding

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Bob, Celeb haar, Kapsel.