Crush of the Day: Dans ma bulle, het nieuwe parfum van Carven
© Pers

Crush of the Day: Dans ma bulle, het nieuwe parfum van Carven

Door Belen Ucros & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Dans ma bulle, het nieuwe parfum van Carven, heeft alles om je te verleiden. Drie parfumeurs werkten dan ook dag en nacht aan dit parfum vol happy vibes waar mevrouw Carven ongetwijfeld trots op zou geweest zijn.

Er waait een frisse bries door modehuis Carven. De reden daarvoor is ongetwijfeld artistiek directeur Serge Ruffieux, die er sinds 2017 aan het roer staat. Voor hij bij Carven begon, was hij actief bij Sonia Rykiel en Dior.

Terug naar de roots

Carven werd opgericht in 1946 door Marie-Louise Carven. Slechts 1 meter 50 groot, had Marie-Louise de grootste moeite van de wereld om kleren te vinden op haar lengte. En dus richtte ze haar eigen label op. Voor kleine mensen.

Maar dat is niet het enige wat Carven uniek maakt. Carven was ook een van de eerste modehuizen die parallel met de collectie een parfum op de markt bracht. Getiteld Ma Griffe deed ook dat parfum reeds dromen van vrijheid, jeugdigheid en frisheid. Serge Ruffieux bouwt voort op deze erfenis. Parijse elegantie staat nog steeds centraal, wat resulteert in een toegankelijke, op en top vrouwelijke collectie.

dans ma bulle

Pers

In het spoor van Dans ma bulle

Ik heb een afspraak in de nieuwe hoofdzetel van Carven, gelegen in het hart van het Parijse Saint-Germain-des-Prés, om de nieuwe geur te ontdekken die exclusief bij Planet Parfum wordt verkocht. Net zozeer als de mode van Carven een tijd op de achtergrond verdween, was het ook op parfumvlak jarenlang stil. Maar sinds de herlancering in 2013, volgen de geuren de nieuwe creatieve impuls van het merk.

En nu is er dus Dans ma bulle, een parfum waar je blij van wordt. Dans ma bulle nodigt uit om binnen te treden in de wereld van Carven. De intieme geur doet je direct wegdromen.

Drie parfumeurs zijn verantwoordelijk voor dit meesterwerk: Patricia Choux, Violaine Collas en Véronique Nyberg van Maison MANE. Hun uitdaging? Een parfum creëren dat verslavend werkt zonder allesoverheersend te zijn. Een parfum dat trouw blijft aan de bloemige noten die elk Carven parfum typeren.

De olfactorische piramide

Het eerste dat je ruikt als je het flesje van Dans ma bulle opendoet, zijn litchi en rozen. Deze frisse topnoten werden bekomen door een gloednieuwe extractietechniek, waarbij rozenblaadjes eerst geweekt worden in een pasta van litchi. De basisnoten van Dans ma bulle zijn sensueler, met toetsen van vanille, sandelhout en patchouli. Het resultaat is elegant en verslavend, te verstuiven waar en wanneer je wil.

Dans ma bulle van Carven, € 74 voor een eau de parfum van 50 ml, exclusief verkrijgbaar bij Planet Parfum

Hou jij ook van parfums? Dan hou je waarschijnlijk ook van: ‘Parfumliefhebber? Test elke maand een nieuwe geur met een abonnement op Parfumado’.

Wil je meer weten over de parfums van Carven, check dan zeker ook ons artikel ‘De wereld rond met Carven parfums’.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Carven, Parfum, Parijs.