De wereld rond met Carven Parfums
© Carven

De wereld rond met Carven Parfums

Leestijd: 2 min

Marie-Louise Carven was ondanks haar kleine gestalte een van de grootste ontwerpers ter wereld. De beroemde ontwerpster was gepassioneerd door reizen en daarom schuilt achter elk van haar ontwerpen een uniek reisverhaal. Carven parfums brengt een lijn met zeven heerlijke parfums op de markt als een ode aan de reislust van Madame Carven.

Het huis Carven werd opgericht in 1945 door de kleine Marie-Louise Carven. Haar kledinglijn, gespecialiseerd  in kleine vrouwen zoals haarzelf, werd onmiddellijk een groot succes in het naoorlogse Frankrijk. Madame Carven had ook als eerste het idee dat de juiste geur een jurk helemaal kon afwerken. Haar beroemde geuren Ma Griffe en Vetiver waren al even verfrissend en vernieuwend als haar ontwerpen.

In haar lange carrière reisde Madame Carven rond de wereld waar ze zich liet inspireren door de kleinste details zoals een landschap, de natuur of zelfs een glimlach. Ze was zo gepassioneerd door reizen dat ze zelfs de uniformen van de grootste luchtvaartmaatschappijen als Air France en SAS ontwierp. Carven Parfums liet zich inspireren op de reisgeest van Marie-Louise Carven en onthuld nu zeven verschillende parfums, die elk gebaseerd zijn op een reisbestemming.

Ontdek hier de zeven bestemmingen van de Carven Parfums:

Paris – Florence

De Toscaanse hoofdstad Florence is de geboorteplaats van beroemde kunstenaars als Leonardo De Vinci en Michelangelo en is daardoor een van dé cultuurhoofdsteden van Europa. Paris – Florence geurt naar verse magnolia’s met een toets van zwarte bes. De geur bevat de zoetheid van heliotroop en de nostalgische toetsen van sandelhout, Virginia cederhout en mirre.

Top 3 bezienswaardigheden Florence:

 1. Het Uffizi museum
 2. De Kathedraal van Florence
 3. Palazzo Vechio

Carven Parfums

/

Paris – Manille

De metropool Manilla wordt soms ook wel eens de Pearl van de Orient genoemd. Je moet namelijk verder durven kijken dan de grijze wolkenkrabbers om toch heel wat moois en veel creativiteit te ontdekken. Het parfum bevat de geuren van carambola en roze peper, de smaak van pruim en davana met een accent van patchoeli en witte muskus.

Top drie bezienswaardigheden:

 1. Verken Intramorus, de omwalde stad
 2. Rizal park
 3. Fort Santiago

Carven parfums

/

Paris – Seville

Sevilla is een op en top Spaanse stad, waar alle clichés over Spanje verzameld worden onder één dak. De hoofdstad van Andalusië is de bakermat van de tapas en de sfeer is er altijd erg gemoedelijk. Het parfum Paris – Seville wordt vergeleken met een flamencojurk met groene bloemen. De geur bevat heerlijke toetsen van bergamot en mandarijn en ruikt naar neroli, virginia creeper en groene theebladeren en laat daarnaast sporen van without en muskus na.

Top 3 bezienswaardigheden Sevilla:

 1. Santa Maria de la Sede kathedraal
 2. Maria Luisa park
 3. Museo de bellas artes

Carven Parfums

/

Paris – Izmir

De populaire Turkse badstad Izmir was ooit even populair als Saint- Tropez bij de jonge elite. Izmir is de minst traditionele stad in Turkije en dat merk je aan de gezellige café’s en levendige nachtclubs. Paris – Izmir is een parfum met een opstandig karakter dankzij toetsen als bergamot, rozen, mirre, patchoeli en benzoë.

Top 3 bezienswaardigheden Izmir:

 1. Een wandeling over Kordon
 2. Agora
 3. Museum of history and art

Carven Parfums

/

Paris – Mascate

In de Omaanse stad Masqat kom je terecht in een volledige andere wereld. Je loopt er al snel verloren in de vele soeks en de immensiteit van de woestijn zal je verbazen. Het parfum is een ode aan de Marokkaanse roos gekruid met patchoeli en geranium en de geruststellende geuren van Tonkaboon, amber en vanille.

Top 3 bezienswaardigheden:

 1. De Sultan Qaboes-moskee
 2. Het Al-Alam paleis
 3. De soek van Muttrah

Carven Parfums

/

Paris – Bangalore

De Indiase metropool Bangalore is de hipste stad van India. De stad bruist van de energie en er valt 24/7 iets te beleven. Het parfum weerspiegelt de unieke geuren en kleuren van de Russel markt, dankzij ingrediënten als kruidnagelbladeren, Tolubalsem, vanille, sandelhout en amber.

Top 3 bezienswaardigheden:

 1. Fort Haider Ali
 2. De Lalbagh tuin
 3. Het planetarium

Carven Parfums

/

Paris – Sao Paulo

De Braziliaanse miljoenenstad Sao Paulo heeft misschien nog weinig te bieden op het vlak van geschiedenis, maar er valt wel altijd iets te beleven in de grote metropool. Paris – Sao Paulo doet ons dromen van een kleurrijke jungle dankzij ingrediënten als bergamot, rum, patchoeli, tonkaboon  en kaneel.

 1. Parque Iberapuera
 2. De uitgaansbuurt Vila Madelena
 3. De kathedraal van Sao Paulo

Carven parfums

De parfums zijn verkrijgbaar in flacons van 100 ml voor 160 euro per stuk. Meer informatie: Carven.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Carven, Carven collection, Parfum, Reizen.