CULTUURTIP: Ontdek Miet Warlop
© Miet Warlop

CULTUURTIP: Ontdek Miet Warlop

Door Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Maak kennis met Miet Warlop, beeldend kunstenares, artistiek talent en 100% Belgisch. Op handen gedragen door buitenlandse kunstcritici, blijft ze echter in eigen land een nobele onbekende. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

De Belgische kunstenares Miet Warlop werd geboren in Torhout en behaalde haar masterdiploma aan het KASK in Gent. Met haar afstudeerproject Huilend Hert, Aangeschoten Wild wint ze meteen diverse prijzen, wat haar al snel naam en faam in het buitenland oplevert. In eigen land echter, blijft de roem vooralsnog uit. Onterecht, want haar werk is zo vernieuwend dat het instant intrigeert.

De stijl van Warlop is te omschrijven als absurd, soms zelfs onwerkelijk. Ze is gefascineerd door beelden en objecten, en schuwt geen enkel thema. Ze creëert een geheel eigen taal die theater, dans en beeldende kunst combineert. In haar werk zal je geen duidelijke tekst of uitleg krijgen, je moet vooral je eigen verbeelding laten spreken om het verhaal tot leven te brengen.

Warlop

Miet Warlop

Warlop

Miet Warlop

Met haar nieuwste project Fruits of Labor verrast de kunstenares opnieuw door muziek te integreren in haar kunstpraktijk. Zelf noemt ze het stuk ‘een pijnstiller voor de wereld waarin we nu leven’. De voorstelling ging vorig jaar in België in première en is nu enkel nog in het buitenland te aanschouwen. Misschien een trip naar Frankijk waard?

Meer informatie over Miet Warlop en haar volgende projecten vind je op mietwarlop.com.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Cultuur, Kunst, Kunstenares, Miet warlop, Theater.