Crush of the day: Christian Wijnants lanceert schoenencollectie
© Pers

Crush of the day: Christian Wijnants lanceert schoenencollectie

Door Aurélie Boffé
Leestijd: 1 min

Hij ontwerpt al jaren exclusieve schoenen voor modeshows, maar voor het eerst lanceert de Belgische Christian Wijnants een volwaardige schoenencollectie die bestaat uit de favorieten van de voorbije jaren en nieuwe ontwerpen.

Italiaans leder

De schoenen zijn gemaakt van Italiaans leder en worden gefabriceerd door een familiale onderneming in de regio van De Marken. Deze Italiaanse regio staat bekend voor haar handmade schoeisel, een kunst die er van vader op zoon doorgegeven wordt.

Shoes Winter 2018

Christian Wijnants inspireerde zich voor deze eerste schoenencollectie op het Perzische Rijk en het Midden-Oosten, net zoals voor zijn AW18-19 kledinglijn. Hij gebruikte een breed scala aan kleuren, diehttps://marieclaire.be/nl/wp-admin/edit.phppe tinten en kwaliteitsvolle materialen voor een excentriek en genuanceerd assortiment. Enkele klassiekers zoals Abbas (AW14) en Adair (AW17), maar ook de nieuwe ontwerpen Akira, Altan en Amar zullen pronken in de etalages van de Christian Wijnants flagship store en Coccodrillo in Antwerpen. Ook in enkele high-end verkooppunten zullen de schoenen wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Meer info op zijn website.

Shop till you drop!

Voor meer Belgisch modetalent: Dries Van Noten pakt uit met regenjassen in marmerprint

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Belgische ontwerper, Christian Wijnants, Mode, Schoenen, Shoppen, Winter 2018.