Crush of the day: Dries Van Noten pakt uit met regenjassen in marmerprint
©

Crush of the day: Dries Van Noten pakt uit met regenjassen in marmerprint

Door Aurélie Boffé
Leestijd: 1 min

Dries Van Noten ontwierp 10 exclusieve Ebru marmeren regenjassen, elk met een eigen kleurenpatroon, and we love them!

Deze collectie werd geschetst als finale voor zijn herenmodeshow, en om de lancering van zijn Herfst/Winter 2018-collectie te vieren. Een beperkte voorraad van 10 stuks per kleurencombinatie zal gedurende een gelimiteerde periode beschikbaar zijn bij 10 uitverkozen verkooppunten wereldwijd. Van exclusiviteit gesproken.

Wanneer traditie en technologie samenvloeien, krijg je dit:

Dries Van Noten

Pers

 

Baanbrekend

Dries Van Noten is pionier in het ‘marmeren’ van textiel. Het is kennelijk de eerste keer dat deze schildertechniek wordt toegepast op kleding. Door water en inkt op oliebasis te mengen, ontstaan motieven die op hun beurt overgedragen worden op papier.

Een tijdrovend proces. Na dagen zwoegen in het atelier zagen 300 unieke creaties het licht. Van Noten liet zich erdoor inspireren voor de finale van zijn modeshow: een explosie van felle kleuren van alle marmerprints bij elkaar.

Zijn exclusieve limited edition regenjassencollectie zal vanaf augustus verkrijgbaar zijn in Dries Van Noten-winkels in Antwerpen, Parijs en Tokio en in de volgende toonaangevende verkooppunten: Barneys (New York), Havey Nichols (Londen), Le Form (Moskou), Isetan, Shinjuku (Tokio), Lane Crawford (Hong Kong), Club 21 (Singapore), en online bij Mr Porter.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Dries Van Noten, Mode.