Must do: de Contemporary Art Walk van Brussels I Love You
© BILY

Must do: de Contemporary Art Walk van Brussels I Love You

Door Maïté Declerck & Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Vanaf zaterdag 3 februari kunnen kunstliefhebbers zich tijdens de Contemporary Art Walk een week lang laten onderdompelen in de hedendaagse kunst. Brussels I Love You, kortweg BILY, neemt je namelijk via een kunstroute mee langs twintig openbare plaatsen die werden omgevormd tot galerijen en ateliers. Het evenement is trouwens niet enkel voor professionelen, maar voor iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in kunst.

Wat?

Het initiatief vindt zijn oorsprong in 2011 in buurland Frankrijk, waar het de naam Paris je t’aime meekreeg. Na drie succesvolle edities bereikt het concept in 2016 ook de cultuurstad Brussel. De Contemporary Art Walk is de ideale gelegenheid om unieke hedendaagse kunst te bewonderen. Daarnaast is het ook het moment om andere kunstliefhebbers, -verzamelaars, en -kenners te ontmoeten.

Een tipje van de sluier

Onder de tientallen deelnemende artiesten is de Britse Alice Anderson. Met haar tentoonstelling Spiritual machines/ Itinéraires d’un corps in La Patinoire Royale – Galerie Valerie Bach ontleedt ze het digitale tijdperk aan de hand van hedendaagse kunst.

Wie een voorliefde heeft voor fotografie en steden kan terecht in de fototentoonstelling New York, New York, waarvoor verschillende artiesten hun werk samenbrachten in de Box Galerie.

Hedendaagse kunstwerken die een dier afbeelden, vind je dan weer terug bij de tentoonstelling Animals bij Riva Project. De gekste kleuren, materialen en vormen werden gebruikt voor deze unieke creaties.

contemporary art walk

Charles Riva Collection

De Contemporary Art Walk van BILY is een must see voor al wie de donkere wintermaanden wat wil opfleuren met hedendaagse kunst. De kunstroute is te bewonderen van 3 tot 10 februari 2018 op verschillende plaatsen in Elsene en Sint-Gilles. Meer info en de volledige route vind je op www.brusselsiloveyou.com.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Bily, Brussel, Brussels i love you, Contemporary art walk, Expo, Hedendaagse kunst, Kunst.