Gent in vijf verkeersvrije hotspots
© Shutterstock

Gent in vijf verkeersvrije hotspots

Door Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Het Gentse circulatieplan, dat vorige maandag in werking trad, veroorzaakte al heel wat commotie. De grote veranderingen brengen onrust en chaos met zich mee. Het is even wennen, maar het verkeersplan heeft ook positieve kanten. Zo kan je nu op vele plaatsen ongestoord shoppen en leuke plekjes bezoeken.

De stad Gent werd te druk en daarom koos het bestuur voor een nieuw mobiliteitsplan. De binnenstad wordt opgedeeld in sectoren en iedereen die naar een andere sector wil rijden, moet dit doen via de R4. Ook in de stad zelf verandert er veel. Sommige straten zijn van rijrichting veranderd en op sommige plaatsen is er een knip, waar je niet voorbij mag met de auto.

Natuurlijk is er ook veel positief aan het circulatieplan. De binnenstad zal rustiger worden en dus gezelliger. Een hapje eten wordt dus nog veel leuker! Deze vijf must visit hotspots bevinden zich allemaal in een verkeersvrij gebied. Nu kan je ze bezoeken zonder dat je moet uitkijken voor voorbijrazende auto’s.

1. Otomat

Het historisch centrum van Gent was al langer een voetgangerszone, maar nu wordt die fors uitgebreid. Een echte aanrader hier is Otomat, een pizzarestaurant waar je terechtkan voor hemelse pizza’s met een unieke smaken.

Otomat, Kleine Vismarkt 3, www.otomat.be.

2. Koffiebranderij São Paulo

circulatieplan

Sao Paulo

Niets smaakt beter dan een heerlijke kop koffie bij het ontbijt. Bij koffiebranderij São Paulo vind je een groot assortiment zelfgebrande koffiebonen. Eerder fan van thee? Je vindt er ook meer dan honderd verschillende soorten losse thee.

São Paulo, Koestraat 24, www.saopaulo.be.

3. Nonno – Il mondo gelato

Il mondo gelato 🍦💕 #laylalovesfood #nationalicecreamday

Een bericht gedeeld door Layla Cornelissen (@laylacornelissen) op

Het piepkleine ijssalon Nonno, wat Italiaans is voor grootvader, zou je bijna over het hoofd zien als je er voorbij loopt. Je vindt er heerlijke vers gemaakte gelato, die geen kleurstoffen bevat en lekker licht is. Om van te smullen!

Nonno, Kortedagsteeg 22, www.nonno.be.

4. Bar Belien

Bar Belien is de meest bruisende bar in de opkomende omgeving Nederkouter. Overdag kan je er genieten van lekkere koffie, ’s avonds kan je er terecht voor een aperitief of cocktail. De huisbereide barbites moet je zeker eens geproefd hebben!

Bar Belien, Verlorenkost 9, www.bar-belien.be.

5. Holy food market

Toegegeven, de Holy Food Market bevindt zich niet in een voetgangerszone, maar deze hotspot ligt wel naast een knip, dus we vinden dat hij toch zijn plaats in dit rijtje verdiend heeft. Ooit was deze plaats een kerk, maar na een herbestemming is hij omgetoverd in een overdekte voedselmarkt. Er zijn momenteel 16 verschillende kramen waar je talloze gerechten kan eten. Unieke hotdogs, tapas, zelfgemaakte kroketten of zelfs avocado… Iedereen vindt er iets naar zijn smaak. En dat allemaal in een unieke en prachtige locatie.

Holy Food Market, Beverhoutplein 15, www.holyfoodmarket.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Autovrij, Circulatieplan, Gent, Hotspots.